ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bild: "Είστε σίγουροι ότι θα ξεχρεώσετε;"

Bild: "Είστε σίγουροι ότι θα ξεχρεώσετε;"
Ιδιαίτερα ειρωνική απέναντι στον Πρωθυπουργό ήταν η στάση των δύο δημοσιογράφων της γερμανικής εφημερίδας Bild...

Ιδιαίτερα ειρωνική απέναντι στον Πρωθυπουργό ήταν η στάση των δύο δημοσιογράφων της γερμανικής εφημερίδας Bild, γνωστής για τις ανθελληνικές θέσεις της.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι παρά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από μερίδα του γερμανικού Τύπου, τόλμησε να δώσει συνεντεύξεις και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις.

Συνεχίζοντας την παράδοση της εφημερίδας τους, οι δύο γερμανοί δημοσιογράφοι δεν δίστασαν να αντιμετωπίσουν σαρκαστικά ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Για παράδειγμα, τον ρώτησαν αν θα στοιχημάτιζε το δικό του μισθό για τον αν η Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος της.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι τα χρήματα του δικού του μισθού δεν είναι πολλά για να εισπράξει το ιταμό σχόλιο ότι «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δημόσια οικονομικά σας, στοιχηματίζουμε και με μικρά ποσά».

Όταν ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Γερμανούς πολίτες στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας που δόθηκε στη Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι σχεδόν απαίτησαν «ευχαριστώ» και στη εφημερίδα Bild, επειδή πρώτη -όπως είπαν- πρότεινε να πουλήσουμε τα νησιά για να ξεπληρώσουμε τα χρέη.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι «κάτι τέτοιο αποκλείεται».

Ενδεικτικό τέλος της απαξίωσης των δημοσιογράφων προς την Ελλάδα ήταν η τελευταία ερώτηση, κατά την οποία αναρωτήθηκαν για το όφελος της ευρωζώνης από την παραμονή των Ελλήνων σε αυτή.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η Ελλάδα αποτελεί άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή και ότι οι Έλληνες αγοράζουν πολλά γερμανικά προϊόντα και υπηρεσίες, κάτι που εξασφαλίζει θέσεις εργασίας για τους Γερμανούς.

Διαβάστε επίσης: Παπανδρέου στη Bild: “Θα πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο σεντ”