ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογική ετοιμότητα στη Συγγρού!

Εκλογική ετοιμότητα στη Συγγρού!
Έτοιμοι για εκλογές είναι στη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα όχι μόνο βρίσκεται σε επαγρύπνηση...

Έτοιμοι για εκλογές είναι στη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα όχι μόνο βρίσκεται σε επαγρύπνηση καθώς δεν πείθεται από τις δημόσιες δεσμεύσεις τη κυβέρνησης περί εξάντλησης της τετραετίας, αλλά ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, πυκνώνει καθημερινά τις δράσεις και τις επαφές του.

Εσχάτως μάλιστα, ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών με πρέσβεις της Ε.Ε.

Την Τρίτη συναντήθηκε με τον Ολλανδό πρέσβη, ενώ σήμερα είχε τετ-α-τετ με τον πρέσβη της Γερμανίας, στον απόηχο του πρωθυπουργικού ταξιδιού, το οποίο η ΝΔ δε θεωρεί επιτυχημένο, αφού κατά δήλωση του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη, «ο πρωθυπουργός γύρισε με άδεια χέρια».

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, Ο Αντώνης Σαμαράς, θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ελσίνκι, όπου θα επιδιώξει νέο κύκλο διεθνών επαφών, φορώντας όχι μόνο τη φανέλα της εθνικής αλλά προβάροντας παράλληλα και το πρωθυπουργικό κοστούμι.

Σε πλήρη ετοιμότητα και οι επιμέρους τομείς του κόμματος.

Ο Τομέας Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επί παραδείγματι, ξεκινά εξόρμηση ανά την Ελλάδα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να «αναδειχθούν τα δεινά που επιφέρει το Μνημόνιο στο σύνολο της κοινωνίας και οι δραματικές επιπτώσεις που έχει στους ανέργους, τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

Ωστόσο στο γαλάζιο στρατόπεδο, αποφεύγουν, μέχρι στιγμής, να ζητήσουν εκλογές και αρκούνται στο ότι η κυβέρνηση διαρρέει, μετά διαψεύδει και στην πορεία επαναφέρει τα σενάρια αυτά.

«Όποτε θέλουν εκλογές, μπορούν να τις κάνουν. Για μας -εάν και όποτε τις αποφασίσουν- είναι καλοδεχούμενες. Δεν τις φοβόμαστε. Είμαστε έτοιμοι και τις περιμένουμε» τόνισε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνοντας πως αν τελικώς το ΠΑΣΟΚ λάβει απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα είναι επειδή θα θέλει να δραπετεύσει από το αδιέξοδο της πολιτικής του.