ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τόμσεν προστατεύει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ο Τόμσεν προστατεύει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Περίεργο παιχνίδι από τους τροϊκανούς υπέρ του κατηγορούμενου για παραποίηση στοιχείων του ελλείμματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και καιρό η έρευνα της αρμόδιας ανακρίτριας για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, μετά τις καταγγελίες πως φούσκωσε τεχνητά τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα της χώρας, γεγονός που μας οδήγησε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως διέρρευσε μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και ο προκάτοχος του Γιάννης Παπαθανασίου προκειμένου να ρίξουν φως στις περιόδους που ήταν προϊστάμενοι των δημοσίων υπηρεσιών.

Σχετικά με το τι είπαν δεν υπήρξαν διαρροές, ωστόσο το παρασκήνιο της υπόθεσης παραμένει ιδιαίτερα σκοτεινό. Πρόσφατα, το αυτοκίνητο της ανακρίτριας έγινε στόχος ληστών που προσπάθησαν να αποσπάσουν από το εσωτερικό του κρίσιμα έγγραφα. Όπως όμως αποκάλυψε κυβερνητικός παράγοντας που έχει επαφές με την τρόικα, ο Πολ Τόμσεν φαίνεται να έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τον κ. Γεωργίου. Τώρα, τους λόγους που συμβαίνει αυτό, μπορεί να τους κατανοήσει κανείς εύκολα...