ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρωση οικονομικής συμφωνίας Ελλάδας-Αργεντινής

Κύρωση οικονομικής συμφωνίας Ελλάδας-Αργεντινής
Διευρύνει τα πεδία της διμερούς συνεργασίας και εντάσσεται στο άνοιγμα της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας στη Λατινική Αμερική...

Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής Αλμπέρτο Πέντρο ντ' Αλότο στην Αθήνα, που συνοδεύτηκε από την κύρωση οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών στο ελληνικό κοινοβούλιο, διευρύνει τα πεδία της διμερούς συνεργασίας και εντάσσεται στο άνοιγμα της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας στη Λατινική Αμερική, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Αργεντινό ομόλογό του.

Ο τουρισμός και η ενέργεια είναι από τους πρώτους τομείς τους οποίους οι δύο πλευρές έχουν την πρόθεση να προωθήσουν, ενόψει μάλιστα και της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υφυπουργός, έθεσε κατά τη συνάντηση, "ως σημαντικό για τη χώρα μας και το θέμα της άρσης εμποδίων στο διμερές εμπόριο", στο οποίο υπάρχει το αρνητικό προηγούμενο ακύρωσης μιας μεγάλης παραγγελίας ελληνικών τυποποιημένων ροδάκινων, την περασμένη χρονιά.

"Η ελληνική ναυτιλία η οποία συνδέει την Αργεντινή με την ΕΕ και βέβαια με την Ελλάδα", είναι ένας ακόμη σημαντικός τομέας συνεργασίας, τόνισε ο Έλληνας υφυπουργός.

Ο Αργεντινός υφυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στη συμβολή της ελληνικής κοινότητας της Αργεντινής στην προσέγγιση των δύο χωρών, οι οποίες έχουν πολλές ομοιότητες και πιστεύει ότι η συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής θα δώσει ώθηση στο εμπόριο και σε πολλούς τομείς της διμερούς συνεργασίας.