ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς:Βάζετε θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;Βενιζέλος-Κουβέλης:ΟΧΙ

Σαμαράς:Βάζετε θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;Βενιζέλος-Κουβέλης:ΟΧΙ

Παρασκήνιο απ’ τη θυελλώδη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών…

Το κλίμα στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών ήταν εκρηκτικό. Κι αυτό όχι μόνο λόγω του λεγόμενου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, αλλά και για θέματα όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας (όπου κυρίως το ΠΑΣΟΚ πνέει μένεα κατά του υπουργού Γ. Βρούτση) ή του ΦΠΑ στην εστίαση (άλλη μια ευκαιρία στον Βενιζέλο για να επιτεθεί στον Γ. Στουρνάρα) και γενικότερα για θέματα συντονισμού και λειτουργίας της κυβέρνησης.

Άλλωστε το Newsbomb ήδη απ’ την περασμένη εβδομάδα σας είχε ενημερώσει, ότι η δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τον Βενιζέλο σε κινήσεις «νευρικές», έως και σπασμωδικές…

Βέβαια ο βασικός λόγος του «παγωμένου» κλίματος ήταν οι αγεφύρωτες διαφορές για το λεγόμενο αντιρατσιστικό. Ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε εξαρχής, ότι για τον ίδιο και την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατάθεσης του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη και επικαλέστηκε τους γνωστούς γι’ αυτό λόγους.

Όπως αποκλειστικά πληροφορείται το Newsbomb, οι τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Κουβέλη στη συνέχεια ήταν σκληρές επί του επίμαχου θέματος. Το γεγονός αυτό πόλωσε ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ο πρωθυπουργός επέμενε, ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη δεν περνά απ’ την Κ.Ο. της Ν.Δ. και βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων πέταξε το γάντι λέγοντάς τους:

-Δηλαδή βάζετε θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση;

Ωστόσο απ’ τη μεριά Βενιζέλου και Κουβέλη η απάντηση ήταν κάθετη:

-Όχι, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, αλλά θα πρέπει να δούμε το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση…

Κάπως έτσι αποφεύχθηκε, τουλάχιστον προς το παρόν, μια μείζων κυβερνητική κρίση.

Από κει και πέρα βέβαια και για λόγους δικής τους επικοινωνιακής στρατηγικής οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν να καταθέσουν από κοινού το νομοσχέδιο, ευελπιστώντας στη στήριξή του και απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο τελευταίες πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον προσανατολίζεται να μην στηρίξει αυτή τους την πρωτοβουλία. Το ίδιο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες…