ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φο και Τσόμσκι υπέρ της Υπατίας-πονοκέφαλος στη Κυβέρνηση

Φο και Τσόμσκι υπέρ της Υπατίας-πονοκέφαλος στη Κυβέρνηση
Δίχως τέλος είναι ο πονοκέφαλος των μεταναστών της Υπατίας για την κυβέρνηση, αφού τον...

Δίχως τέλος είναι ο πονοκέφαλος των μεταναστών της Υπατίας για την κυβέρνηση, αφού τον τελευταίο μήνα, από τη στιγμή που ήρθαν από την Κρήτη και κατέπλευσαν στην Αθήνα δεν έχουν σταματήσει τα κυβερνητικά στελέχη να ασχολούνται με την υπόθεση.


Πλέον το θέμα παίρνει διεθνείς διαστάσεις με τον Ιταλό νομπελίστα Ντάριο Φο και τον Αμερικανό διανοούμενο Νόαμ Τσόμσκι να στέλνουν επιστολές συμπαράστασης.


Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρά το ότι άλλαξε το νόμο για την νομιμοποίηση των μεταναστών κάνοντάς τον πιο ευέλικτο, έχει κλιθεί να αντιμετωπίσει το δίλημμα που θέτουν οι 300 ένοικοι της Υπατίας: ή μας νομιμοποιείται ή πεθαίνουμε. Η κατάσταση της υγείας πολλών εξ’ αυτών θεωρείται ήδη κρίσιμη και αρνούνται οποιαδήποτε βοήθεια, πέραν την νομιμοποίησής τους.


Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα δεν χάνουν ευκαιρία να παρέχουν πολιτική στήριξη στους απεργούς πείνας ζητώντας επιτακτικά την εκ νέου αλλαγή του νόμου, χωρίς όμως να απαντούν στο ερώτημα για το τι θα γίνει με το νέο κύμα που αναμένεται πλέον από την Αφρική, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων της ΕΕ θα φτάσει στο ένα εκατομμύριο.

Η εβδομάδα που έρχεται θα κρίνει πολλά, αφού τα πάντα πλέον εξαρτώνται από την πορεία της υγείας των απεργών, οποία επιδεινώνεται συνεχώς. Ο κ. Ραγκούσης διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα προβεί σε μαζική νομιμοποίηση και για το μόνο που δεσμεύτηκε ήταν να επανεξεταστούν τα χαρτιά τους όταν σταματήσουν την απεργία.
Όσο συμβαίνουν όλα αυτά στην Ευρώπη έχει ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Το Δουβλίνο ΙΙ πλέον έχουν καταλάβει όλοι ότι δεν λειτουργεί και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναστολή του προκειμένου να μπορούν να μοιραστούν μετανάστες όλες οι χώρες της ΕΕ.