ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο και Παπακωνσταντίνου ξεσηκώνουν την αντιπολίτευση

Μνημόνιο και Παπακωνσταντίνου ξεσηκώνουν την αντιπολίτευση
Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση...

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση για το μνημόνιο 4 που καλείται να εφαρμόσει ενώ στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών και η πρόταση της ΝΔ για αποπομπή του.

Το ΚΚΕ εκτιμά πως, «το μνημόνιο, που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και τους μικρούς επιχειρηματίες στο κλείσιμο, είναι ένα πρόγραμμα υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων».

Σχετικά με την επιμονή της ΝΔ για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, το ΚΚΕ, σημειώνει ότι, «αυτή η άγρια επίθεση δεν θα σταματήσει με παραιτήσεις υπουργών ή με την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη, καθώς δείχνει στροφή του κόμματος σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.
«Το να εστιάζει κανείς ότι το πρόβλημα είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σαν να αποσύρει την κατηγορία από την υπόλοιπη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο κ. Αϊβαλιώτης. Υπενθυμίζεται ότι, χθες ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε την παραίτηση Παπακωνσταντίνου.

Κατά τα άλλα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζει ότι, «οι 10 μήνες από το Μνημόνιο ως σήμερα ήταν μια εντελώς λανθασμένη πορεία και σύντομα θα κληθεί η κυβέρνηση από τον Ελληνικό λαό να απολογηθεί γι αυτήν».

Ο Συνασπισμός τονίζει πως, «η απόφαση της κυβέρνησης είναι να θάψει κάθε προοπτική του ελληνικού λαού για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη, ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές του κεφαλαίου».

Σχολιάζοντας την επιμονή της ΝΔ για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών αναφέρει πως: «Η διέξοδος για τη χώρα δεν θα έρθει από την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών».