ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος:Αντί για χαράτσι εμείς προτείνουμε Φόρο Μεγάλης Περιουσίας

Τσακαλώτος:Αντί για χαράτσι εμείς προτείνουμε Φόρο Μεγάλης Περιουσίας

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με την κυβερνητική σύσκεψη για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

«Το μόνο που απασχολεί τους κυβερνητικούς εταίρους σε σχέση με τη φορολογία της περιουσίας είναι η συλλογή των εσόδων που έχουν συμφωνήσει στο Μνημόνιο. Φαίνεται μάλιστα και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, ότι ο τρόπος επιβολής του φόρου θα είναι παρόμοιος με το σημερινό «χαράτσι».

Αν αληθεύουν όσα αναφέρονται στα σημερινά δημοσιεύματα, τότε ο ενιαίος φόρος ακινήτων δεν πρόκειται να είναι προοδευτικός, καθώς αντί για το σύνολο της περιουσίας, θα επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά. Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνει:

Πρώτον, τη δημιουργία Περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) των φορολογούμενων. Δεύτερον, την επιβολή Φόρου Μεγάλης Περιουσίας που θα αντικαταστήσει τα σημερινά μέτρα, θα επιβαρύνει τα πλουσιότερα στρώματα και θα οδηγήσει στην απαλλαγή της μικρής και μεσαίας περιουσίας».