ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Δρούτσας: “Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση του ΟΗΕ”

Δ. Δρούτσας: “Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση του ΟΗΕ”
«Η Ελλάδα χαιρετίζει την ομόφωνη υιοθέτηση χθες της Απόφασης 1970 του...

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την ομόφωνη υιοθέτηση χθες της Απόφασης 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία, μεταξύ άλλων, επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα κατά της Λιβύης και του καθεστώτος Καντάφι. Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται απαγόρευση πώλησης παντός τύπου στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη, καθώς και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του καθεστώτος Καντάφι και ενεργοποιείται απαγόρευση ταξιδίων κατά του ιδίου, μελών της οικογένειάς του και του καθεστώτος" αναφέρει ο υπουργός εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας.

"Ταυτόχρονα, καλείται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει τα βίαια μέτρα καταστολής, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ομόφωνη υιοθέτηση της Απόφασης αυτής αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της αποφασιστικότητας και βούλησης της διεθνούς κοινότητας να υπάρξει άμεσος τερματισμός της βίας στη Λιβύη και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματα του λαού της χώρας" συνεχίζει και καταλήγει: "Η Ελλάδα εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τον λαό της Λιβύης και, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η Ευρώπη έχει χρέος, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να συνεχίσει να λαμβάνει αποφασιστικά μετρά με σκοπό τον άμεσο τερματισμό της βίας."

Επαναλαμβάνω την απόλυτη καταδίκη των ενεργειών του καθεστώτος, όπως τη διατύπωσε ο Πρωθυπουργός από το Βερολίνο. Καλούμε το καθεστώς της Λιβύης να σταματήσει άμεσα τη χρήση βίας και να εισακούσει τα κελεύσματα του λαού για ένα καλύτερο αύριο με ελπίδα, ευημερία και συνεργασία.

Η Ελλάδα, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι έτοιμη να σταθεί αρωγός στην πορεία της Λιβύης για την οικοδόμηση μιας ανοικτής κοινωνίας και ενός ισχυρού κράτους δικαίου που θα σέβεται τα οικουμενικά δικαιώματα των πολιτών του.»

Πηγή: www.newscode.gr