ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χώρα-κλειδί η Ελλάδα για θέματα του παγκοσμίου συστήματος ασφάλεια»

«Χώρα-κλειδί η Ελλάδα για θέματα του παγκοσμίου συστήματος ασφάλεια»

«Χώρα - κλειδί» για τα θέματα του παγκοσμίου συστήματος ασφάλειας χαρακτήρισε τη χώρα μας ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο υπουργός η Ελλάδα, ασκώντας «πολυεπίπεδη αμυντική διπλωματία» ενισχύει τις αμυντικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και με περιφερειακές όπως το Ισραήλ, υπηρετεί «παραδοσιακές φιλίες και συμμαχίες με τους αραβικούς λαούς» και αξιώνει τη διεθνή αναγνώριση της ως «πολιτική γέφυρα σταθερότητας που συνδέει την Ευρώπη με τις χώρες του αραβικού κόσμου και ευρύτερα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής» μέσα σε ένα «διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό βαθμό αστάθειας, ρευστότητας και επικινδυνότητας».

«Σε αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα, η Ελλάδα μας, παρά τη σκληρή δημοσιονομική κρίση που περνάμε, παρά τα οικονομικά προβλήματα, παρά τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, αποτελεί σταθερό άξονα αναφοράς» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις εγγυούνται την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία και παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις περικοπές εξασφαλίζουν την αποτρεπτική ικανότητα και την αμυντική θωράκιση της χώρας. Σημείωσε ότι έχουν αναλάβει «ένα πολύ μεγάλο μερίδιο» από τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για «να ορθοποδήσει» η χώρα και πρόσθεσε : «Από τα πρώτα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης θα αποδώσουμε τα οφειλόμενα στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι όπως πριν από έναν αιώνα η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση της και να οδηγηθεί στο Μακεδονικό Αγώνα και στους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους θα τα καταφέρει και σήμερα να ξεπεράσει την κρίση και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πώς εννοείται ο σύγχρονος πατριωτισμός.

«Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε κάποιους σχηματισμούς να περιφέρουν την ταμπέλα του δήθεν υπερπατριώτη. Οι πατριωτικές ιδέες δεν είναι σημαία ευκαιρίας, ούτε όχημα σκοπιμότητας για την επίτευξη εκλογικών και προσωπικών φιλοδοξιών. Ο σύγχρονος πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό. Είναι στον αντίποδα του ναζισμού. Διότι ο ναζισμός έκανε εγκληματικές θηριωδίες στην Ελλάδα. Και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στον αγώνα και στη νίκη κατά των ναζί».