ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: Έξω βλέπει Σαρκοζί, μέσα "σφίγγει τα λουριά"

Παπανδρέου: Έξω βλέπει Σαρκοζί, μέσα "σφίγγει τα λουριά"
Στο Παρίσι αναμένεται να βρεθεί εντός του επόμενου διαστήματος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...

Στο Παρίσι αναμένεται να βρεθεί εντός του επόμενου διαστήματος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να ενημερώσει τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για τις ελληνικές θέσεις εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός θέλει να συζητήσει και με τον Γάλλο πρόεδρο το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και να προσπαθήσει να τον πείσει για την ενίσχυση του προσωρινού μηχανισμού στήριξης.

Αναμένεται επίσης να του ζητήσει την αποσύνδεση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού δανείου αλλά και τη μείωση των επιτοκίων δανεισµού από το συνολικό ευρωπαϊκό πακέτο που θα προωθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής.

Το ραντεβού µε το Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων εκτιμάται ότι θα πραγµατοποιηθεί λίγες μέρες πριν ή μετά από την ενδιάμεση Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου.

Εντός των τειχών, ο πρωθυπουργός ξεκινά συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης, από τους οποίους θα ζητήσει να εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς δουλειάς, καθώς η φημολογία πρόωρων εκλογών ή ανασχηματισμού έχει αδρανοποιήσει την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Σχετική με αυτό είναι και η σημερινή συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επισημαίνει με νόημα ότι η συζήτηση περί συντονισµού … αποσυντονίζει.

Ταυτόχρονα τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε την απάντησή του τον περασμένο Νοέμβριο».