ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: "Βουβός" προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις!

ΝΔ: "Βουβός" προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις!
Μπορεί επισήμως η ΝΔ να εκφράζει την ικανοποίησή της για τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα...

Μπορεί επισήμως η ΝΔ να εκφράζει την ικανοποίησή της για τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, κάνοντας λόγο για μείωση της ψαλίδας των δυο μεγάλων κομμάτων και για "κατάσταση ελεύθερης πτώσης" του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο τα χαμόγελα δεν περισσεύουν στη "Συγγρού".

Αν και το επιχείρημα πως το κόμμα έχει ορθοποδήσει μετά από μια πολύ μεγάλη εκλογική ήττα το 2009, το επικαλούνται ακόμη όλα τα στελέχη του κόμματος, ωστόσο δεν κρύβεται και ο προβληματισμός τους.

"Ο κόσμος δεν κοιμάται και ξυπνάει με τις δημοσκοπήσεις! Ακόμα και εκείνοι που απαντούν στα ερωτηματολόγια, δεν ενδιαφέρονται για τις απαντήσεις που δίνουν. Ως αντιπολίτευση κάνουμε ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προτάσεις. Παραδοσιακά όμως ο κόσμος ζητά την ελπίδα από τις κυβερνήσεις", ψελλίζουν τα στελέχη της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν την πτώση του κόμματός τους, που δεν λαμβάνει τα αναμενόμενα κέρδη από την κυβερνητική φθορά.

Είναι γεγονός, πως παρότι το Πολιτικό Παρατηρητήριο της ΝΔ, εξέδωσε μια αισιόδοξη ανακοίνωση, υπερτονίζοντας τα στοιχεία εκείνα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν την απογοήτευση του κόσμου από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τη μείωση της απόστασης των δύο κομμάτων εξουσίας, τα στελέχη και οι τομεάρχες του κόμματος δεν αρέσκονται να συζητούν επί μακρόν τα δημοσκοπικά δεδομένα και προτιμούν να δηλώνουν πως "η ΝΔ είναι έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση της κυβέρνησης".