ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: «Σκορποχώρι η κυβέρνηση»

Μιχελάκης: «Σκορποχώρι η κυβέρνηση»
"Πρόκειται περί θιάσου, όχι περί κυβέρνησης ή μάλλον αδικώ το θέατρο!" ανέφερε ο Γ. Μιχελάκης...

«Πρόκειται περί θιάσου, όχι περί κυβέρνησης ή μάλλον αδικώ το θέατρο! Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι σκορποχώρι» δήλωσε σήμερα ο "γαλάζιος" εκπρόσωπος, εξαπολύοντας νέα πυρά στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση, στην οποία ο υπουργός των Εσωτερικών τάσσεται υπέρ της συνταγματικής εγγύησης για το θέμα του χρέους.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, μνημόνευσε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στις 31 Ιανουαρίου, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, οι οποίες κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση από τη σημερινή διατύπωση Ραγκούσης, για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του.

Για δημοσκοπήσεις
Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τις οποίες χαρακτήρισε «εργαλεία της στιγμής» εμφανίστηκε ο Γιάννης Μιχελάκης.
Ωστόσο, σημείωσε πως αυτή η περίοδος δεν είναι προεκλογική, για να ανέβουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων, στους οποίους η ΝΔ αναμένεται να «στοχεύσει» το επόμενο διάστημα με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Για συνεργασία ΝΔ-Βορίδη
Ο Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε εμμέσως το χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος» περί ανοίγματος της ΝΔ, στο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκη Βορίδη, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση με στελέχη του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη για συνεργασία. «Η ενότητα είναι θέμα βάσης» σχολίασε ερωτηθείς ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ζήτημα «πολιτικής πολυφωνίας»
Με τα στοιχεία του ΕΣΡ ανά χείρας εμφανίστηκε ο Γιάννης Μιχελάκης, υπερασπιζόμενος την ορθότητα των καταγγελιών του για μη σωστή παρουσίαση των θέσεων της ΝΔ από την πλειονότητα των μέσων. Μάλιστα τόνισε πως δεν τηρούνται οι κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας. Ο κ. Μιχελάκης, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ, ολόκληρο το 2010, είχε τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%, ποσοστά πιο υψηλά από την εκλογική δύναμη, ενώ για τη ΝΔ συνέβη το αντίθετο, με ποσοστά που κυμαίνονται από το 20,1% ως το 28,8%. Ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μιχελάκης και για την προβολή των πολιτικών αρχηγών, καθώς από τα ίδια στοιχεία προκύπτει μείωση της προβολής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύξηση της εικόνας του πρωθυπουργού.