ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Μνημόνιο ή γινόμαστε τριτοκοσμικοί"

"Μνημόνιο ή γινόμαστε τριτοκοσμικοί"
Σφοδρή επίθεση σε όσους αντιτίθενται στο μνημόνιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ....

Σφοδρή επίθεση σε όσους αντιτίθενται στο μνημόνιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος λέγοντας πως το δίλημμα είναι «αν θα πτωχεύσουμε ή όχι».

Σε ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οικονομικό Χάρτη», ο κ. Δασκαλόπουλος έκανε λόγο για «μια ετερόκλητη συμμαχία από κομματικά, συντεχνιακά, συνδικαλιστικά και καιροσκοπικά συμφέροντα που δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να απονομιμοποιήσει το μνημόνιο στη συνείδηση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε μια ομιλία με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά σημείωσε πως «εάν επικρατήσουν οι ποικιλώνυμες δυνάμεις με την περικεφαλαία του υπερπατριωτισμού και την προβιά του αντικαπιταλισμού, η Ελλάδα θα καταντήσει μια υποβαθμισμένη τριτοκοσμική χώρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Πρόσθεσε πως η σιωπηλή πλειοψηφία «θέλει να επιβιώσει και όχι να αυτοκτονήσει συλλογικά ακολουθώντας τις δημαγωγικές κραυγές τους».
Καλώντας σε συστράτευση, υπογράμμισε πως το μνημόνιο δεν αρκεί «γιατί η πρόκληση εθνικής επιβίωσης, που αντιμετωπίζουμε απαιτεί πολύ περισσότερα από εμάς».