ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα κάνει ο ΛΑΟΣ στις εκλογές;

Τι θα κάνει ο ΛΑΟΣ στις εκλογές;
Αίσθηση και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του...

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με τη στάση του ΛΑΟΣ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΛΑΟΣ να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, «αναλόγως των συνθηκών» και του χρόνου που η κυβέρνηση θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πάντως, διέψευσε τα περί παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με τη ΝΔ ενώ καταλόγισε δόλο στην απόφαση του Πρωθυπουργού να προσφύγει στο ΔΝΤ καθώς όπως σημείωσε, τα κείμενα που συντάχθηκαν δεν μπορούν παρά να αποτελούν προϊόν προετοιμασίας μηνών και όχι ολίγων ημερών.

Δεν απέτυχε το μνημόνιο, αλλά ο k. Παπανδρέου, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της θέσης του υπέρ του μνημονίου, κρίνοντας πως ήταν απαραίτητο να πάρουμε τα χρήματα του δανείου, καθώς η χώρα απειλείτο με πτώχευση, στάση πληρωμών και διάλυση ταμείων.

Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε, ότι θα προτιμούσε η συμφωνία να είναι αποκλειστικά μεταξύ της Ελλάδας και του ΔΝΤ, καθώς το επιτόκιο θα ήταν χαμηλότερο από αυτό της ΕΕ.