ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: «Όλα γίνονται για το επόμενο μνημόνιο»

Π. Καμμένος: «Όλα γίνονται για το επόμενο μνημόνιο»

Την εκτίμηση ότι «όλα αυτά γίνονται για να προετοιμαστεί το επόμενο μνημόνιο» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφερόμενος στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Χαρακτήρισε «καταστροφή» πιθανές εκλογές μέσα στην τουριστική περίοδο, και είπε ότι «αν δεν φέρουν ως αποτέλεσμα αλλαγή πολιτικής, ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαλύσουν τη χώρα ακόμα παραπάνω».

Προσέθεσε όμως ότι, εκτός από την πιθανότητα εκλογών, υπάρχει και η πιθανότητα δημιουργίας πλειοψηφίας μέσα στη Βουλή «από βουλευτές που θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να δεσμεύουν οι υπογραφές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου το σύνολο του Κοινοβουλίου» και η νέα κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για ένα εθνικό σχέδιο έξω από τα μνημόνια.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι αυτή τη φορά το μνημόνιο θα περιλαμβάνει και πρόβλεψη για «κούρεμα» των καταθέσεων χωρίς την εγγύηση των 100.000 ευρώ, και είπε ότι η πολιτική των μνημονίων μέχρι τώρα έχει αποτύχει, ότι τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, ότι οι αποκρατικοποιήσεις έχουν αποτύχει και ότι «η κυβέρνηση κατ' εντολή της κ. Μέρκελ απ' ό,τι φαίνεται πάει στο επόμενο μνημόνιο».

Επίσης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την τελική στάση της ΔΗΜΑΡ απέναντι την κυβέρνηση, λέγοντας ότι βλέπει την αποχώρηση σαν «αποχώρηση με παραμονή». Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν εγκατέλειψε το συζυγικό κρεβάτι ο κ. Κουβέλης», διότι -όπως είπε- περιμένει να δει τι θα πράξει η ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Κληθείς να τεκμηριώσει την εκτίμησή του για «κούρεμα» καταθέσεων, ο κ. Καμμένος είπε πως ήδη υπάρχει υστέρηση εσόδων περίπου 4,3 δισ. ευρώ από φόρους, ενώ 2 δισ. ευρώ είναι η αποτυχία από τη ΔΕΠΑ, ένα δισ. ευρώ είναι η αποτυχία της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. «Βλέπουμε λοιπόν ότι μαζί με τα οκτώ δισ. τα οποία είναι από την προηγούμενη χρήση μιλάμε για 16 δισ. Μαζί με τα 34 δισ. της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών έχουμε ένα ποσό 50 δισ. Αυτά με τις μέχρι τώρα αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της κ. Μέρκελ δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε “κούρεμα” καταθέσεων», εξήγησε.