ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκαιη κατανομή βαρών ζητά η Δημοκρατική Αριστερά

Δίκαιη κατανομή βαρών ζητά η Δημοκρατική Αριστερά
"Αντίθετοι στις πολιτικές της κυβέρνησης" δήλωσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος της "Δημοκρατικής Αριστεράς"...

"Αντίθετοι στις πολιτικές της κυβέρνησης" δήλωσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος της "Δημοκρατικής Αριστεράς", μετά τη συνάντησή τους, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο του διαλόγου για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της "Δημοκρατικής Αριστεράς", Δημήτρης Χατζησωκράτης, "υπάρχει άλλος δρόμος, με δίκαιη κατανομή βαρών και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης".

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της "Δημοκρατικής Αριστεράς" (στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ήταν παρών και ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης), απαιτείται η ενιαία προσπάθεια Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η χώρα μας πρέπει να αξιώσει την επιμήκυνση του χρέους, τη μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής και την έκδοση ευρωομολόγου. Ο κ. Χατζησωκράτης δήλωσε αντίθετος και στη συνταγματική κατοχύρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, την οποία ζητεί η Γερμανία.

Αυτή την ώρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντάται με εκπροσώπους του κόμματος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται ότι σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών δεν προσέρχονται η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.