ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με 74,07%

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με 74,07%

Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας.


Με την εκλογή του προέδρου, καθώς και των 200 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη θέση του προέδρου του ενιαίου πλέον κόμματος εξελέγη με ποσοστό 74,07% ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 3.430 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 3.412, τα έγκυρα ήταν 3.344, τα λευκά 688 και τα άκυρα 68.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε 2.477 ψήφους, ενώ στη δεύτερη θέση εξελέγη η Σίσσυ Βωβού με 157 ψήφους που αντιστοιχούν σε 4,69% και στη τρίτη θέση ο Πάνος Ηλιόπουλος με 22 ψήφους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,6%.

«Κάναμε το ιστορικό βήμα»

«Μεγάλο βήμα» και «ιστορικό σταθμό για την Αριστερά» χαρακτήρισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Α. Τσίπρας: «Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη Γλέζου»

Δύο ακόμη υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

Αγκυλώσεις σε ΣΥΡΙΖΑ από τη διαφωνία Τσίπρα- Γλέζου