ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝ.ΕΛ:Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί τις πολυεθνικές

ΑΝ.ΕΛ:Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί τις πολυεθνικές

Την άποψη ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον εμπορικό κόσμο, εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Μελάς.


«Η Κυριακή είναι παραδοσιακά ημέρα αργίας, γι' αυτό, όλα σχεδόν τα καταστήματα της χώρας είναι μέχρι σήμερα κλειστά και δίνεται έτσι το δικαίωμα στους εργαζόμενους να έχουν μία ημέρα ξεκούρασης και οικογενειακής θαλπωρής», ανέφερε ο κ. Μελάς, προσθέτοντας ότι θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης.

Με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, υποστήριξε ο γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ., η κυβέρνηση προβαίνει σε αποϊεροποίηση της ημέρας, με πρόφαση την ανάπτυξη, ενώ, στην πραγματικότητα, προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα σε όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, με την εφαρμογή της παραπάνω πρότασης όλα τα καταστήματα θα επιβαρύνονται με ακόμη μια ημέρα εργασίας, με αποτέλεσμα τα λουκέτα να αυξηθούν, τόνισε ο κ. Μελάς.

«Μήπως λοιπόν, η τακτική αυτή, εφαρμόζεται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, εις βάρος της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης;», κατέληξε.