ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: "Μακρύς ο δρόμος"

Γ. Παπανδρέου: "Μακρύς ο δρόμος"
"Βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας" χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός το δημόσιο χρέος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ...

"Βαρίδι στο λαιμό των παιδιών μας" χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός το δημόσιο χρέος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι αναγνωρίζει τις ανησυχίες του ελληνικού λαού και τα εύλογα ερωτήματα μπροστά στη δύσκολη διαδρομή που διανύει η χώρα.

Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά η μόνη ελπίδα είναι να πάμε με σταθερό βήμα και να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, η αλήθεια είναι οδηγός μας πάνω στην οποία θα χτίσουμε μία διαφορετική Ελλάδα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους πολίτες και αναγνώρισε ότι η διαδρομή πονάει και απαιτεί θυσίες.

Ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε πως "θα ακούσουμε πολλές σειρήνες, καλέσματα να εγκαταλείψουμε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια" και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επί των ημερών της διπλασιάστηκε το χρέος «για να ζήσει αυτή καλύτερα και οι λίγοι δικοί της», με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι δανειστές μας, που σταμάτησαν να μας δανείζουν.

Κάλεσε όσους κάνουν εύκολη κριτική για το μηχανισμό στήριξης, να κάνουν εναλλακτική πρόταση, επισημαίνοντας ότι είναι τόσο μεγάλη και χαώδης η "μαύρη τρύπα" που άφησε πίσω η ΝΔ, που σήμερα αντί να ντρέπεται για τις πράξεις της, κάνει και κριτική από πάνω.

"Αρκετά με τα παραμύθια και την κριτική. Γνωρίζουμε πώς και γιατί η Ελλάδα έφθασε ως εδώ. Μόνο προδότη δεν με είπαν επειδή συζήτησα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ. Ποιος θα τα πλήρωνε; Ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Αλογοσκούφης, Ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Βουλγαράκης;»

Κατηγόρησε επίσης τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. ότι «κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι εμείς πήραμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις».

«Δεν περιμένω δικαίωση από τη ΝΔ», συμπλήρωσε, «περιμένω τουλάχιστον υποτυπώδη ένδειξη υπευθυνότητας και σεβασμού της προσπάθειας που καταβάλλει σήμερα ο Ελληνικός λαός» πρόσθεσε.

Τον κόσμο τον παλιό τον αφήσαμε πίσω μας για πάντα και αν δεν φτάσαμε ακόμα εκεί που υποσχεθήκαμε δεν είναι επειδή πορευμόμαστε λανθασμένα, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, αλλά στην πορεία μας προς την αλλαγή και την ανόρθωση της χώρας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, όμως παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε και θα οδηγήσουμε τη χώρα σε έναν νέο προορισμό.

Θέλει δουλειά πολλή για να πιστέψεις στις δικές σου δυνάμεις, σημείωσε και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ε.Κ., Μάρτιν Σουλτς, που απηύθυνε χαιρετισμό, τόνισε πως η κυβέρνηση χρειάζεται τα λόγια συμπαράστασης, καθώς έχει αναλάβει μία μεγάλη ευθύνη, την οποία θα φέρει σε πέρας με αξιοπρέπεια, αλλάζοντας τη χώρα.

Η πατρίδα μάς χρειάστηκε και εμείς ανταποκριθήκαμε όπως έκανε πάντα η παράταξή μας, τόνισε, επισημαίνοντας πως «αν δεν ζήσαμε την εμπειρία της χρεοκοπίας, αυτό το οφείλουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας, να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα να μας δώσει μία ευκαιρία και να μας εμπιστευτεί».

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Ο “συγκεντρωσιάρχης” στο Πολιτικό Συμβούλιο