ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: «Όχι καθυστερήσεις στο θεσμό της κινητικότητας»

Αντ. Σαμαράς: «Όχι καθυστερήσεις στο θεσμό της κινητικότητας»

Τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση σχετικά με τις αλλαγές στο Δημόσιο και την κινητικότητα, έδωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών γραμματέων των εμπλεκομένων υπουργείων.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.