ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καμίνης: «Έχουμε πόλεμο και όλοι πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο»

Γ. Καμίνης: «Έχουμε πόλεμο και όλοι πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο»

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας τις Κυριακές τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή είπε ότι «τώρα έχουμε πόλεμο και σύγκρουση και όλοι πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο».

«Ο νόμος λέει ότι απαιτείται άδεια για τη χρησιμοποίηση οποιουδήποτε δημόσιου χώρου από τη δημοτική αρχή. Δεν ζητήθηκε άδεια από το δήμο Αθηναίων. Όποιος δεν ζητεί άδεια, σύμφωνα με το νόμο, θα πρέπει να ξέρει ότι θα μας βρει απέναντί του… Εγώ ως δήμαρχος θα αντιπαρατεθώ με όλες τις δυνάμεις μου απέναντι στο φασισμό, σε ρατσιστικά, ξενοφοβικά φαινόμενα και συμπεριφορές» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για την απαγόρευση για διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής.

Σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του α' εξαμήνου 2013 σημείωσε ότι οι συνολικές υποχρεώσεις από 289 εκατ. ευρώ το 2010 έχουν μειωθεί σε 209 εκατ. ευρώ. «Ο δήμος της εποχής των παχιών αγελάδων είχε 535 εκατομμύρια ευρώ έσοδα και 289 εκατομμύρια ευρώ συνολικές υποχρεώσεις. Ο δήμος της κρίσης έχει 413 εκατομμύρια ευρώ έσοδα και 209 εκατομμύρια υποχρεώσεις. Για να το πω σε ποσοστά, με 22% λιγότερα έσοδα πετύχαμε 28% μείωση των συνολικών απαιτήσεων» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι από 47 εκατ. ευρώ λογιστικό έλλειμμα το 2010, ο δήμος έκλεισε το 2012 με λογιστικό πλεόνασμα 12,5 εκατ. ευρώ. «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Αθηναίων επιτυγχάνει λογιστικό πλεόνασμα. Η χώρα δεν το έχει πετύχει ακόμη τα τελευταία χρόνια» τόνισε.