ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Πέραν κάθε ευφάνταστης συνωμοσιολογίας τα τουρκικά δημοσιεύματα

ΥΠΕΞ: Πέραν κάθε ευφάνταστης συνωμοσιολογίας τα τουρκικά δημοσιεύματα

Για δημοσίευμα που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης συνωμοσιολογίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας, κληθείς να σχολιάσει κείμενο της τουρκικής εφημερίδας Today’s Zaman υπό τον τίτλο «Τρομοκράτες υπό την προστασίας της Ελλάδας μπορεί να επιτεθούν σε τουρκικά και αμερικανικά συμφέροντα».

«Ο βαρύς φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της πλέον ευφάνταστης και δυσεξήγητης συνωμοσιολογίας, πολλώ δε μάλλον την διάψευσή τους.

Διερωτάται, βεβαίως, κανείς για τη σκοπιμότητα και τους στόχους που εξυπηρετεί η δημοσίευση άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Άγκυρα».

Το τουρκικό μέσο ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές παραβλέπουν ότι στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο εκπαιδεύονται μέλη του επαναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP/C), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.