ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Ζήγρας λειτουργούσε σαν φύλακας- άγγελος του Τσοχατζόπουλου»

«Ο Ζήγρας λειτουργούσε σαν φύλακας- άγγελος του Τσοχατζόπουλου»

«Ο Ζήγρας λειτουργούσε σαν φύλακας άγγελος του Τσοχατζόπουλου» είπε απολογούμενος ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης.

Μετά την άρνηση του Άκη Τσοχατζόπουλου να απολογηθεί σήμερα το δικαστήριο προχώρησε τη διαδικασία με τις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων.

Τη... σκυτάλη πήρε έτσι ο Αστέριος Οικονομίδης ο οποίος είχε αναλάβει εργασίες στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο γραφείο του πρώην υπουργού επί της Κόμνα Τράκα, ενώ αγόρασε και ακίνητο στη Δεινοκράτους που κατέληξε στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή αρνήθηκε ότι κάθε εμπλοκή με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα επικαλέστηκε σειρά εγγράφων για να καταδείξει το σύννομο των διαδικασιών του έργου που είχε αναλάβει, ενώ με διάθεση αυτοκριτικής υποστήριξε :

«Θεωρώ ότι δικαιολογημένα είμαι στη φυλακή γιατί έκανα το λάθος να μην αποκαλύψω από την αρχή από ποιον έπαιρνα τα λεφτά. Με ρωτούσαν και εγώ απαντούσα... κουκουρούκου».

Τόνισε δε πως όταν η υπόθεση ήταν υπό έρευνα στο ΣΔΟΕ ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας μου έλεγε να μην τον κατονομάσω γιατί το θέμα θα κλείσει και θα καθαρίσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Αν γνώριζα την παράνομη προέλευση των χρημάτων τότε δεν θα αναλάμβανα το έργο» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.