ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να διώξουμε την κυβέρνηση της καταστροφής

Τσίπρας: Να διώξουμε την κυβέρνηση της καταστροφής

Με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας τη ότι διέλυσε την Παιδεία, ενώ διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει «αμέριστα και χωρίς αστερίσκους» τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες.

Παράλληλα κάλεσε τη λαϊκή οικογένεια «σε ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο» προκειμένου «να αποτραπεί η καταστροφή».

«Η χώρα προχωρά ολοταχώς με μια καταστροφική πολιτική, στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της υγείας, της παιδείας, στην απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και σε νέες μειώσεις μισθών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι όλα αυτά γίνονται «για να παίρνουμε κάποιες δόσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων πηγαίνει σε τράπεζες και σε αποπληρωμή προηγούμενων δανείων».

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση κατ' εντολή της τρόικας, να βάζει φωτιά στην ελληνική κοινωνία και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να την κοιτάμε. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να σταματήσουμε τους εμπρηστές του μνημονίου», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε μάλιστα ότι το θέμα των απολύσεων στην εκπαίδευση δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά κάθε ελληνική οικογένεια, που θα δει την παρεχόμενη γνώση στα παιδιά, να υποβαθμίζεται.

«Θα δούμε τον Σεπτέμβρη σχολεία να κλείνουν, θα δούμε σχολεία που θα μένουν χωρίς εκπαιδευτικούς», προειδοποίησε, καλώντας τους πολίτες να «διώξουν την κυβέρνηση της καταστροφής».