ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας:Εξορμήσεις της Οικ. Αστυνομίας τον Αύγουστο στα νησιά

Δένδιας:Εξορμήσεις της Οικ. Αστυνομίας τον Αύγουστο στα νησιά

Προειδοποίηση ότι τον Αύγουστο, η οικονομική αστυνομία θα εντείνει τις εξορμήσεις της στην περιοχή Ν. Αιγαίου, απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, από τη Σύρο, όπου βρέθηκε σήμερα προκειμένου να συζητήσει το θέμα των αυξημένων προβλημάτων αστυνόμευσης, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου στο νησί.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε: «Για να ασκήσει τα καθήκοντά της, τα οποία είναι αφενός η τήρηση του νόμου, αφετέρου η τήρηση των διατάξεων, που αφορούν την προστασία της εργασίας, θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό, οι επιχειρηματίες που απασχολούνται στην ευρύτερη περιοχή να έχουν μια τέτοια τακτική, που να επιτρέψουν στις επισκέψεις της οικονομικής αστυνομίας να είναι στην πραγματικότητα άκαρπες, να είναι απλώς φιλικές επισκέψεις».

Ο υπουργός επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συζήτησε το πρόβλημα των πυρκαγιών, με αφορμή την πρόσφατη στη Σέριφο. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις, που παρατηρούνται, σε προσλήψεις προσωπικού και κονδύλια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σημείωσε πως «παρά την τρομερή οικονομική στενότητα, φέτος, για πρώτη φορά, τα κονδύλια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση δόθηκαν από τον Απρίλη» και κατέληξε:

«Ελπίζω, λοιπόν, ότι έγινε καλή χρήση αυτών των κονδυλίων από τους πρωτοβάθμιους οργανισμούς και ότι έγιναν όλα αυτά τα οποία θα βοηθήσουν, ώστε να έχουμε μια ομαλή περίοδο». Σχετικά με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας σε περιοχές του Ν. Αιγαίου, ο κ. Δένδιας είπε ότι έχει συνταχθεί έκθεση, που θα σταλεί αύριο στους αρμόδιους υπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Μιχελάκη, ώστε να καλυφθεί το κενό με την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τέλος, ο κ. Δένδιας παραβρέθηκε στο Συνέδριο, που οργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με θέμα την ανάπτυξη υδροπλάνων στην νησιωτική Ελλάδα.