ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Ο Νότος να αντιταχθεί στις εμμονές της Γερμανίας

Παυλόπουλος: Ο Νότος να αντιταχθεί στις εμμονές της Γερμανίας

«Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου πρέπει να αντιταχθούν οργανωμένα στις εμμονές της Γερμανίας», σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο.


Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε εκ νέου δύο θέματα.

Πρώτον, ο πρώην υπουργός τόνισε την ανάγκη –ύστερα και από την γενική πλέον καταδίκη της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στις χώρες υπό μνημονιακό έλεγχο- οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου, μ' αιχμή του δόρατος τη Γαλλία, ν' αντιταχθούν οργανωμένα στις εμμονές της Γερμανίας.

«Πολλώ μάλλον όταν οι εμμονές αυτές όχι μόνο οδηγούν σε αδιέξοδο την ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά απειλούν το ίδιο το ευρώ και την Ευρωζώνη. Ακόμη δε περισσότερο καταστρέφουν βασικούς πυλώνες του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος όπως π.χ. το κοινωνικό κράτος. Και σ' αυτόν τον τομέα η Ελλάδα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού πρώτη αυτή υφίσταται τις συνέπειες της, γερμανικής έμπνευσης, αδιέξοδης λιτότητας που καθιστά μόνιμο φαινόμενο την ύφεση», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Δεύτερον, όπως επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, η ως άνω πολιτική έχει δημιουργήσει συνθήκες ενός ιδιόρρυθμου παγκόσμιου –οικονομικού αυτή τη φορά- πολέμου.

«Όλος ο Πλανήτης βρίσκεται σε οικονομική περιδίνηση, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το μέλλον. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση οι ΗΠΑ δεν μπορεί να μένουν απαθείς. Γνωρίζουν καλά το ζήτημα του οικονομικού αδιεξόδου που δημιουργούν οι πολιτικές λιτότητας, ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα ευρωπαϊκά όρια. Ο Πρόεδρος Οbama, ο οποίος επανειλημμένα έχει καταφερθεί εναντίον αυτής της πολιτικής, πρέπει ν' αναλάβει σχετική πρωτοβουλία ώστε το Βερολίνο να μεταπεισθεί, αφού οι επιπτώσεις της κακής πορείας του ευρώ δεν θ' αφήσουν αλώβητη και την οικονομία των ΗΠΑ. Το ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά στο Λευκό Οίκο παρέχει μια σημαντική ευκαιρία επισήμανσης του θέματος αυτού από ελληνικής πλευράς», συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.