ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαϊκάλης: Αυτοί βλέπουν success story και ο λαός υποφέρει

Χαϊκάλης: Αυτοί βλέπουν success story και ο λαός υποφέρει

«Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας απεικονίζεται στα τραγικά ποσοστά της ανεργίας, που έφθασε το 26,9% τον Απρίλιο, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν από τη EUROSTAT, δίνοντας την πρωτιά στη χώρα μας εντός της ΕΕ».

Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης προσθέτοντας ότι «η οικονομική παρακμή που ξεκίνησε από τη δεκαετία του '80 και συνεχίστηκε σε όλη τη δεκαετία του '90 και του 2000, απέδωσε πλέον τα αποτελέσματά της, που είναι η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας και η έλλειψη στοιχειωδών παραγωγικών δυνατοτήτων με συνέπειες την ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση».

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό και από κάθε άποψη θλιβερό, οι υπεύθυνοι για τη διακυβέρνηση του κράτους κατά τις περιόδους που συντελέστηκαν οικονομικά εγκλήματα να είναι και πάλι στο τιμόνι της πορείας της χώρας και να παριστάνουν τους σωτήρες, απευθυνόμενοι με ιταμό ύφος στους πολίτες» πρόσθεσε στην δήλωσή του ο κ. Χαϊκάλης, αναφέροντας στη συνέχεια ότι «απαιτείται να συνταχθεί ένα νέο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, από νέους άφθαρτους πολιτικούς, με κύρια χαρακτηριστικά: την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την προσέλκυση αναπτυξιακών και υγιών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, με βάση τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και την αναβάθμιση του ανταγωνισμού, με την πάταξη ολιγοπωλίων-μονοπωλίων και φαινομένων κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα».

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αγωνιά να μας πείσει - ενόψει των γερμανικών εκλογών - ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι υπάρχει πρόοδος και success story ο λαός βιώνει στην καθημερινότητά του την σκληρή πραγματικότητα μιας άλλης Ελλάδας, πέρα από αυτή που τα κυβερνητικά στελέχη μας περιγράφουν» τονίζει ο κ. Χαϊκάλης καταλήγοντας «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά στα όσα κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει. Η έντιμη στάση μας από την αρχή της κρίσης αναγνωρίζεται και όλο και περισσότεροι συντάσσονται στον αγώνα μας για Εθνική Ανεξαρτησία προκειμένου να μπει ένα τέλος στα Μνημόνια και την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού».