ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης:«Ο δρόμος για την εξουσία, περνά και μέσα από το ΛΑ.Ο.Σ»

Άδ. Γεωργιάδης:«Ο δρόμος για την εξουσία, περνά και μέσα από το ΛΑ.Ο.Σ»
Προσχηματικού χαρακτήρα θεωρεί τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, την Τρίτη, στο Μαξίμου, ο Γραμματέας της...

Προσχηματικού χαρακτήρα θεωρεί τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, την Τρίτη, στο Μαξίμου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. ενώ με αφορμή το δισεπίλυτο ζήτημα των απεργών πείνα της Υπατίας, επισημαίνει πως η χώρα βρίσκεται ενώπιον ενός τρομερού κινδύνου αιματοχυσίας «διότι η θολοκουλτούρα της δήθεν ανθρωπιστικής Αριστεράς, αποφάσισε να καταστρέψει την χώρα και η Κυβέρνηση δεν ξέρει τί να κάνει».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείει ακόμη κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα μετακίνησης του Μάκη Βορίδη στη ΝΔ και χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή ως έναν από τους πιο αποτυχημένους πρωθυπουργούς, των τελευταίων δεκαετιών.

-Ο ΛΑ.Ο.Σ. αποδέχτηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε διαπιστώσει «θεαματικά» αποτελέσματα από αυτές τις επαφές. Εσείς, ως κόμμα, προσέρχεστε με αυξημένες προσδοκίες στο διάλογο; Θεωρείτε τον πρωθυπουργό, έντιμο συνομιλητή σας;

Νομίζω ότι στην πατρίδά μας έχουμε πάθει πλήρη σύγχυση σε όλα τα επίπεδα. Όταν ένα κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές και ζητά την ψήφο των πολιτών, αυτό σημαίνει ότι ζητάει την εντολή τους, για να τους αντιπροσωπεύει. Εξ ου και η Δημοκρατία μας ονομάζεται Αντιπροσωπευτική. Άρα επί της Αρχής είναι αδιανόητο, να μας καλούν σε οποιουδήποτε είδους συζήτηση και να μήν πηγαίνουμε. Το λέω αυτό διότι δυστυχώς και στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, η Αριστερά απείχε ως συνήθως και στην πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό των Οικονομικών, εκτός της Αριστεράς, αυτή την γελοία τακτική ακολούθησε και η Ν.Δ. δυστυχώς.

Εμείς πηγαίνουμε και θα πηγαίνουμε παντού, για να υπερασπιζόμαστε τις θέσεις μας και για να καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Ειδικά όμως αυτή την εποχή, που η χώρα μας διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο των τελευταίων 50 ετών, η αποχή από τέτοιου είδους συναντήσεις, δεν είναι μόνον ανευθυνότητα, αλλά και φοβία προ των ευθυνών.


Τώρα ως προς της συνάντηση της Τρίτης, όχι δεν έχουμε αυξημένες προσδοκίες, ο κ. Πρωθυπουργός δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα επέλεξε προσχηματικού χαρακτήρα συναντήσεις, ενώ είχε ήδη λάβει τις αποφάσεις του. Κι έτσι όμως, η εικόνα ενός πολιτικού συστήματος που δύναται υπό τις παρούσες συνθήκες, να επιτύχει ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεργασίας, είναι θετική εν όψει των Ευρωπαϊκών συνεδριάσεων.

Καλό είναι να γνωρίζει η κα Μέρκελ και όλοι οι υπόλοιποι, ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, θα είναι όλος μια γροθιά εάν επιμείνουν να στήσουν την Ελλάδα στον τοίχο...

Περισσότερα για τη συνέντευξη του Άδωνη Γεωργιάδη, διαβάστε στη παρακάτω διεύθυνση:

www.newscode.gr