ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Στυλιανίδης: Ο Καλλικράτης απογυμνώνει την Περιφέρεια

Ευ. Στυλιανίδης: Ο Καλλικράτης απογυμνώνει την Περιφέρεια
Για άστοχες και οριζόντιες περικοπές που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή της ελληνικής περιφέρειας...

Για άστοχες και οριζόντιες περικοπές που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή της ελληνικής περιφέρειας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. και με ερώτησή του σε τρεις κορυφαίους Υπουργούς, κάνει λόγο για προχειρότητα του Καλλικράτη που κινδυνεύει να καταστρέψει την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι συγχωνεύσεις των σχολείων με τον τρόπο που γίνονται, το κλείσιμο πολλών αστυνομικών τμημάτων σε απομονωμένα χωριά, η υπαγωγή του ιερού κλήρου στην αναλογία 1 προς 5 για την πρόσληψη ιερέων, είναι μερικά από τα ζητήματα που θίγει ο βουλευτής Ροδόπης, προκειμένου να περιγράψει την απογύμνωση της υπαίθρου και την υπονόμευση του διοικητικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού ιστού της Περιφέρειας.

Ο Καλλικράτης πάντως, αναμένεται να αποτελέσει επί μακρόν αντιπολιτευτικό όπλο της Ν.Δ.

Χθες ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, από τη Θεσσαλονίκη, έβαλε κατά του συγκεκριμένου σχεδίου, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να αναδείξει τα κακώς κείμενα αλλά και να αποδομήσει ένα πολυδιαφημισμένο σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα της.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο, αμφισβητείται εμμέσως και η αποτελεσματικότητα της δράσης, κορυφαίων στελεχών.

Άλλωστε ο Καλλικράτης είναι γνωστό πως αποτελεί, εν πολλοίς, έργο του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος διαχειρίστηκε και τη υπόθεση της Υπατίας.

Συνεπώς, μέσω της κριτικής της, η ΝΔ στοχεύει ταυτόχρονα στην κριτική πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά και προσώπων.