ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Τι θα πει ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Τι θα επιχειρήσει να κερδίσει ο πρωθυπουργός και με ποια «όπλα» -

Σχεδιάζεται επίθεση κατά της τρόικας

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προετοιμαστεί η επίσκεψη Σαμαρά στη συμπρωτεύουσα για τη ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα κερδίζοντας χρόνο μέσω της Διεθνούς Εκθέσεως.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δείξει έμπρακτα και δημόσια την ενόχληση για την στάση της τρόικας στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να πείσει ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει και τηρεί κόκκινες γραμμές.

Στην κυβέρνηση γνώριζαν ότι οι διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου θα ήταν ιδιαιτέρως σκληρές, όπως και η πίεση από την τρόικα. Όμως το ύφος και η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας, την στιγμή μάλιστα που η κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής είναι έκρυθμη, ήταν κάτι που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Οι συσκέψεις στο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών είναι συνεχείς προκειμένου η επιχειρηματολογία Σαμαρά να μην αφήσει κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης.

Ο «μίνι» απολογισμός

Μέχρι και χθες το απόγευμα έφταναν στο Μέγαρο Μαξίμου οι απολογισμοί που έχουν γίνει από όλα τα υπουργεία αλλά και ο σχεδιασμός για τους επόμενους μήνες προκειμένου να συμπεριληφθούν στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα επικεντρωθεί στο θέμα της επίτευξης του πλεονάσματος αλλά και στα πεπραγμένα του τελευταίου χρόνου, καταδεικνύοντας τη διαφορετική εικόνα που έχει σήμερα η Ελλάδα.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να αποδείξει ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας σε μία περιοχή που σπαράσσεται από ταραχές και συγκρούσεις και στο πλαίσιο αυτό θα εντάξει όπως όλα δείχνουν και την τοποθέτησή του σχετικά με το αίτημα της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει ο κ. Σαμαράς σε ότι αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στην κατάσταση που παρέλαβε καθώς οι σχέσεις των δύο κομμάτων στο παρασκήνιο χαρακτηρίζονται μάλλον «παγωμένες» έπειτα και από τα όσα ακούστηκαν στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς δεν αναμένεται να «σηκώσει το γάντι» και θα επιλέξει χαμηλούς τόνους απέναντι στον Ε. Βενιζέλο, εντείνοντας παράλληλα τη δυσφορία στη ΝΔ και κυρίως στις τάξεις των λεγόμενων «Καραμανλικών».

Διαβάστε επίσης:

Διήμερο κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ

78η ΔΕΘ: «Εδώ όλα παίζουν»

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ με σύνθημα «Ή εμείς ή αυτοί»

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αύξηση της χωρητικότητας ενόψει της 78ης ΔΕΘ