ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό μέτωπο Πάγκαλου-Καρατζαφέρη κατά Moody's

Κοινό μέτωπο Πάγκαλου-Καρατζαφέρη κατά Moody's
Επίθεση στον οίκο αξιολόγησης για την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας μας κατά τρεις μονάδες...

Επίθεση στον οίκο αξιολόγησης Moody's για την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας μας κατά τρεις μονάδες, εξαπέλυσαν από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου.

Ο κ. Πάγκαλος καταλόγισε στον οίκο Moody's ιδιοτέλεια και συγκεκριμένο σχέδιο σε βάρος της Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων των διεθνών οίκων αξιολόγησης, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες.

Ο κ. Καρατζαφέρης στήριξε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στο πρόσωπό του βοηθάμε την Ελλάδα. Όταν ο πρωθυπουργός είναι σε εθνική αποστολή για να διασωθεί η χώρα, πρέπει κάποιοι να το βουλώνουν γιατί δεν είναι για το δικό του "ονόρε"».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, επικρότησε τη στάση αυτή του κ. Καρατζαφέρη, τονίζοντας ότι "τέτοιες δύσκολες στιγμές μάς επιτάσσουν να συνταχθούμε με το καλώς εννοούμενο συμφέρον της χώρας".

Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για "κακό παρελθόν" των διεθνών οίκων αξιολόγησης και για "καταχρηστική θέση", ενώ κατηγόρησε την Moody's ότι στην τελευταία αξιολόγησή της αγνόησε αποτελέσματα ρεκόρ σε ό,τι αφορά τη μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το ΑΕΠ, ενώ πήρε μόνο ένα στοιχείο, την ανεπάρκεια της είσπραξης των εσόδων.

"Αν θέλουμε να τους τρίψουμε τη μούρη και να μην συνεχίσουν να βρίσκουν έδαφος να κάνουν τα παιχνίδια τους, ένας τρόπος υπάρχει. Να αυξήσουμε τα έσοδα από την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή και να καταβάλει ο κάθε πολίτης στο κράτος αυτό που οφείλει. Αν γίνει αυτό, τότε ούτε την Moody's ούτε κανένα άλλο θα έχουμε ανάγκη", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει αγωγή κατά της Moody's για να καταλάβουν, όπως είπε, ότι "έχουμε ένα κράτος που δεν φοβάται και προχωρά μπροστά".

Τέλος, με αφορμή επισήμανση του κ. Πάγκαλου ότι το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας επιβαρύνει τις επιχειρήσεις που οδηγούνται σε "λουκέτα", ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα καταθέσει πρόταση νόμου.