ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή

«Έριξε στον Καιάδα» το παρελθόν του για να γλιτώσει τη φυλακή

Όχι μόνο αρνήθηκε το ναζισμό και τα κείμενα της νιότης του που υμνούσαν τον Χίτλερ αλλά χαρακτήρισε τη διάρθρωση του κόμματος δημοκρατική!

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απολογούμενος ενώπιον των ειδικών ανακριτών είπε «τότε, πριν από 35 χρόνια, υπήρξε αυτή η αρθρογραφία της οποίας το περιεχόμενο δεν αποδέχομαι σήμερα. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος...».

Στην ερώτηση των ανακριτών: «Πώς σχολιάζετε το σημείο του καταστατικού που αναγνωρίζει την αρχή του αρχηγού, συμφωνείτε;» ο Ν. Μιχαλολιάκος είπε «Κατηγορηματικά απαντώ όχι. Το κείμενο αυτό είναι ψευδεπίγραφο. Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πληροφορούμαι ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος...».

Για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

«Όχι μόνο δεν χρωστάμε, αλλά έχουμε και 400.000 στην τράπεζα» υποστήριξε ο Νίκος Μιχαλολιάκος ερωτηθείς από τους ανακριτές για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι «η μόνη πηγή είναι η κρατική επιχορήγηση» αποκρούοντας κάθε καταγγελία περί εκμετάλλευσης μεταναστών.

«Έχουν δημοσιευθεί επί του θέματος πλείστες συκοφαντικές ανακρίβειες και τους κάνει εντύπωση γιατί το μικρό αυτό για τα μέτρα λειτουργίας των κομμάτων ποσό μας είναι αρκετό. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή το κόμμα μας όχι μόνο δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ, όχι μόνο δεν έχει λάβει δάνειο από τράπεζα αλλά έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό και πλεόνασμα 400.000 ευρώ».

Για τα τάγματα εφόδου

Ερωτηθείς για τα τάγματα εφόδου ο Ν. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε στην απολογία του: «Τα λεγόμενα περί ταγμάτων εφόδου αποτελούν συκοφαντία, τάγματα εφόδου η ΧΑ δεν διαθέτει και δεν έχει ευρεθεί ούτε έγγραφο σε όλες τις έρευνες των πολιτικών μας γραφείων και στις εκατοντάδες οικίες που να αναφέρει τάγματα εφόδου. Εις ότι αφορά το «αισθανόμαστε άβολα στη Βουλή» (αφορά σε δήλωσή του για την οποία ο ανακριτής τον ερωτά) αναφέρομαι στις δεκάδες υβριστικές αναφορές σε μας χωρίς την οφειλόμενη από το προεδρείο παρέμβασή προστασίας μας και επίσης το γεγονός ότι με τρόπο κατά την άποψή μας παράνομο μας αφαιρέθηκε η δυνατότητα ως πέμπτο κόμμα της Βουλής να διαθέτουμε αντιπρόεδρο». Με τη φράση «θα βγούμε στους δρόμους και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις – συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων θα δείξουμε στον ελληνικό λαό στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον μας».

Για τη δομή της Χρυσής Αυγής

«Δεν υπάρχουν «πυρήνες», υπήρχαν κατά το παρελθόν όταν ήταν ολιγομερέστερες οι οργανώσεις μας. Τώρα υπάρχουν τοπικές οργανώσεις. Πυρήνες πιθανόν αν υπάρχουν σε μικρά μέρη αραιοκατοικημένα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συγκροτήσεως τοπικών επιτροπών», λέει ο Ν. Μιχαλολιάκος στην απολογία του και συνεχίζει: «Είμαι απλώς ο επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής. ....Σε ότι αφορά το γνωστό συμβάν (σ.σ. ο ανακριτής τον ρωτάει για το γνωστό εγέρθητι του Π. Γερμενή τη νύχτα των εκλογών προς τους δημοσιογράφους) είναι μεμονωμένο και ατυχές δεν έχω καμία ευθύνη για αυτό. Υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα από την εσωτερική κομματική λειτουργία των τελευταίων ετών όπου, δεν επικράτησε η γνώμη μου ως Γενικός Γραμματέας αλλά επικράτησε η άποψη και θέση της κεντρικής επιτροπής. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τη δημοκρατική διάρθρωση και λειτουργία του κόμματος της Χρυσής Αυγής».

Για τις στρατιωτικού τύπου εμφανίσεις στο Μελιγαλά

Ο Ν. Μιχαλολιάκος δέχεται βροχή ερωτήσεων από τον ανακριτή για τις εμφανίσεις «στρατιωτικού τύπου» της Χ.Α. για τα γεγονότα στο Μελιγαλά αλλά και τα όσα είχα λάβει χώρα σε Μεσολόγγι και Ραφήνα αλλά και σε νοσοκομεία της περιφέρειας «με σκοπό τον εντοπισμό παρανόμως εργαζομένων αλλοδαπών νυχτερινών νοσοκόμων».

Η απάντηση του είναι η εξής: «Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η ΧΑ δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό β) για τις λοιπές πράξεις που μου αναφέρατε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγέλλει....Σε ό, τι αφορά τις δραστηριότητες της πράσινης πτέρυγας είναι το οικολογικό τμήμα του κόμματος μέσα στις δραστηριότητες του οποίου συμπεριλαμβάνεται και εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας. Γενικώς έχω δημόσια καταγγείλει τόσο μέσα στη Βουλή κάθε πράξη βίας όσο και στις όποιες ελάχιστες εμφανίσεις και δηλώσεις μου στα ΜΜΕ».

Για τα τηλεφωνήματα και τη δολοφονία Φύσσα

Ερωτηθείς για τα τηλεφωνήματα μετά τη δολοφονία Φύσσα παραδέχεται ότι μίλησε με τον Γιάννη Λαγό για 45 δευτερόλεπτα, αλλά ισχυρίστηκε πως η συνομιλία του αφορούσε σε κάποια εκδήλωσή του. «Εις ότι αφορά το πρώτο τηλέφωνο την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ι. Λαγό αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεων μου με τον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή κ. Παυλόπουλο.

Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στο χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίο διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται ότι αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεως μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές».

Διαβάστε επίσης:

Στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

To χειρόγραφο μήνυμα του Χ. Παππά μέσα από τα κρατητήρια

Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τη θεωρία των «δύο άκρων»!

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς

Η πρώτη νύχτα στις φυλακές Κορυδαλλού για Μιχαλολιάκο και Λαγό

Η επίθεση στο Πέραμα «δένει» τη Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»