ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα 5+3 λεπτά του Σαμαρά στη Βουλή!

Τα 5+3 λεπτά του Σαμαρά στη Βουλή!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή παρουσία Σαμαρά στη Βουλή...

Κ.Λ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή παρουσία Σαμαρά στη Βουλή. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη χθεσινή επίθεση Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματός του, είναι δύσκολο να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να δώσει παράλληλα την εικόνα του αξιόπιστου πολιτικού, που δεν περιορίζεται στο να ανεβάζει τους τόνους αλλά ο οποίος έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις τις οποίες και υπερασπίζεται εντός και εκτός των τειχών.

Σε γενικές γραμμές, αναμένεται να υποστηρίξει πως το «Σύμφωνο για το Ευρώ» είναι κοντά στις απόψεις της ΝΔ, όμως δεν μπορούν όλες οι χώρες να φορούν το ίδιο κοστούμι. Θα ταχθεί υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων που ήδη λάβαμε αλλά και της μείωσης του επιτοκίου, θυμίζοντας τις δικές του κινήσεις, επαφές και προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ασκήσει όμως και κριτική, επαναλαμβάνοντας αυτό που έχει επανειλημμένως τονίσει σε δηλώσεις του τα προηγούμενα 24ωρα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση έχασε ευκαιρίες και δε διαπραγματεύτηκε όσο θα έπρεπε.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι θα ακουστούν οι φράσεις «Επανεκκίνηση Τώρα», «Ανάπτυξη και Ανάκαμψη» ενώ πιθανολογείται ότι θα κατηγορήσει και προσωπικά την κυβέρνηση για «κρυφή ατζέντα», κάτι που έκανε προχθές, Δευτέρα αλλά και εχθές Τρίτη, ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει πάντως να τα συμπυκνώσει σε μια σύντομη ομιλία. Σύμφωνα με το άρθρο 142α του Κανονισμού της Βουλής, στις ειδικές συνεδριάσεις στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους το ανώτερο σε πέντε λεπτά (ο πρωθυπουργός θα έχει στη διάθεσή του δέκα λεπτά). Στις δευτερολογίες προβλέπονται πέντε λεπτά για τον Πρωθυπουργό και από τρία για τους άλλους αρχηγούς.