ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων Πάγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση με γιαούρτια

Πόλεμος ανακοινώσεων Πάγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση με γιαούρτια
Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο...

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο μετά το επεισόδιο σε ταβέρνα των Καλυβίων όπου ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια.

Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται περαστικά στον Θόδωρο Πάγκαλο, «στον δε πρωθυπουργό, τού συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει».

«Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος. Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του, καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έντονα επικριτικός, αλλά σε πιο πολιτικό ύφος είναι στην ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σ’ αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ “ανανεωτικής αριστεράς” προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο».

Κατηγορεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του.

«Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάγκαλος δειπνούσε το βράδυ της Τετάρτης με τη σύζυγό του, 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και παρέα, όταν οργισμένοι κάτοικοι εισήλθαν εντός της ταβέρνας και του επιτέθηκαν φραστικά, φωνάζοντας «δεν τα φάγαμε μαζί».

Η αφορμή ήταν η κατασκευή ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Η αιτία και οι ενορχηστρωτές της επίθεσης μένει να αποκαλυφθούν και επίσημα.

Διαβάστε επίσης: Πάγκαλος: «Με γιαούρτωσαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ»