ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνδρομή Ελλάδας στον βομβαρδισμό της Λιβύης

Συνδρομή Ελλάδας στον βομβαρδισμό της Λιβύης
"Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε" δήλωσε ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. Δημήτρης Δρούτσας...

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μετά τη συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. παραπέμπει στις αποφάσεις που θα ληφθούν από ΝΑΤΟ και ΕΕ, οργανισμούς που συμμετέχει η Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα μας θα εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, η αποκατάσταση της σταθερότητας και η ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο των συνιστωσών του λαού της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και αυτή είναι η απαίτηση της διεθνούς κοινότητας, του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης. Δεν είναι αργά» πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας.

Ο τρόπος συμμετοχής της χώρας μας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης δεν έχει αποσαφηνιστεί, ενώ το κυρίαρχο σενάριο είναι ότι θα προσφέρουμε διευκολύνσεις σε δυνάμεις ξένων χωρών που θα λάβουν μέρος σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, βάσει των υποχρεώσεών της.

Στις 15:30 συγκαλείται εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ενώ για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής όπου ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης.