ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκρίνια» και ένταση προκαλεί ο Φόρος Ακινήτων

«Γκρίνια» και ένταση προκαλεί ο Φόρος Ακινήτων

-Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους βουλευτές να υποβάλουν δημοσιονομικά ουδέτερες προτάσεις ή μέτρα.

-Αγανακτισμένοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές άφησαν αιχμές για τον Γ. Στουρνάρα.

Από περίπου 70 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ «ανακρίθηκε» χθες ο υπουργός Οικονομικών για τον Φόρο Ακινήτων.

Οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε από τους «γαλάζιους» βουλευτές να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα.

Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή ο κ. Στουρνάρας «έκλεισε την πόρτα» σε ουσιαστικές βελτιώσεις, αφού οι όποιες ελαφρύνσεις επέλθουν είτε για τα «δεσμευμένα» ακίνητα των αγροτών είτε για άλλες κατηγορίες αγροτεμαχίων ή οικοπέδων θα επιβαρύνουν άμεσα κάποιες άλλες ομάδες ιδιοκτητών που θα κληθούν να σηκώσουν το «βάρος» και να καλύψουν τις απώλειες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι επισημάνσεις των βουλευτών, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη ληφθεί πολύ σοβαρά από το Μέγαρο Μαξίμου, που επιθυμεί να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις όχι γιατί φοβάται καταψήφιση του νομοσχεδίου κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά προκειμένου να πέσουν οι τόνοι εν όψει και της επικείμενης άφιξης των επικεφαλής της τρόικας στις αρχές της επόμενης εβδομάδος στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Βελτιώσεις στον φόρο ακινήτων μπορούν να γίνουν!

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων