ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Επιστρέφει ο Σαρακατσάνος;"

"Επιστρέφει ο Σαρακατσάνος;"
"Ο Γιώργος Σουφλιάς ξέρει να περιμένει", λέει στέλεχος της ΝΔ στο newsbomb

Ρεπορτάζ: Σ.Γ

Δεν ήταν λίγοι ήταν εκείνοι, που πίστεψαν ότι ο Γιώργος Σουφλιάς παρά την απόφασή του να εγκαταλείψει την πολιτική μετά την εκλογική πανωλεθρία της 4ης Οκτωβρίου του 2009, ενδεχομένως να έκανε δεύτερες σκέψεις.

Ο πολύπειρος Θεσσαλός πολιτικός, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να προετοιμάζει την επιστροφή του.

Στο γραφείο του κ. Σουφλιά παρατηρείται έντονη κινητικότητα, που δε δικαιολογείται για έναν πρώην υπουργό, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την πολιτική.

Στο newsbοmb.gr μίλησε έμπειρο στέλεχος της ΝΔ, εκ των ιδρυτικών μελών της παράταξης και είπε τα εξής: «Στην πολιτική όλα είναι θέμα χρόνου και στρατηγικής. Ο ''Σαρακατσάνος'' είναι πεισματάρης, δεν εγκαταλείπει έτσι εύκολα, περιμένει τον κατάλληλο χρόνο για να επανέλθει και θα επανέλθει. Η συνέντευξη Χατζηγάκη ήταν ο προπομπός της επιστροφής Σουφλιά".

Τι είχε πει ο κ. Χατζηγάκης προ ημερών σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό των Τρικάλων;

Είπε ότι, ο δικομματισμός καταρρέει και πιθανώς το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Στη συνέχεια έκανε λόγο για «φιρφιρίκους» εντός της Ν.Δ. που καλλιεργούν κλίμα εναντίον του Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Χατζηγάκης είναι ένας από τους πολιτικούς, που βρίσκονται πολύ κοντά στον πρώην πανίσχυρο υπουργό και απηχεί τις απόψεις του. Είναι γνωστό ότι ο «Σαρακατσάνος» λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια ως «γέφυρα» ανάμεσα στην κεντροδεξιά και τη λαϊκή δεξιά, ενώ το όνομά του είχε «ακουστεί» για μια υψηλή θέση σε κυβέρνηση «οικουμενικής αντίληψης», εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν, αλλά και για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης χαίρει της εκτίμησης σημαντικής μερίδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι γνώσεις του στην οικονομία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εάν οι εξελίξεις το απαιτήσουν.

“Ο Σουφλιάς ξέρει να μιλάει και το κυριότερο ξέρει… να ακούει, όταν χρειάζεται”, σημείωσε με νόημα το έμπειρο στέλεχος της ΝΔ στο newsbomb.gr.