ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 17 Νοέμβρη ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα

Στις 17 Νοέμβρη ο Παπουτσής στην Παγκόσμια Τράπεζα

Τι κι αν ήταν ο πιο κλασικός εκπρόσωπος της λεγόμενης «γενιάς του Πολυτεχνείου» με τους παλαιότερους να τον θυμούνται με αμπέχονα στα χέρια να ηγείται κάθε χρόνο στην πορεία για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, ο Χρήστος Παπουτσής αναρριχήθηκε γρήγορα και έχτισε την πολιτική του καριέρα ως ευρωβουλευτής, επίτροπος στην Κομισιόν, βουλευτής και υπουργός.

Τα χρόνια πέρασαν και η επαναστικότητά του ακολούθησε φθίνουσα πορεία.

Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου η συνείδησή του άρχισε να αποκτά μνημονιακό χαρακτήρα προκειμένου να μετέχει κι εκείνος στις χαρές τις εξουσίας, ώσπου το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και ο Ευ. Βενιζέλος ανέλαβε τα ηνία του κόμματος.

Ο πρώην πια υπουργός αφού δεν είχε ελπίδες να επανεκλεγεί ούτε βουλευτής επεδίωξε να διεκδικήσει την αρχηγία ανεπιτυχώς.

Αν και απογοητεύτηκε ... οι σύμβουλοί του τον προέτρεψαν να σηκώσει ξανά τα λάβαρα του σοσιαλισμού και... το έπραξε!

Εκεί γύρω στα μέσα του καλοκαιριού, σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Χρήστος Παπουτσής τοποθετείται στις 15 Σεπτεμβρίου Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο καιρός περνούσε και ο διορισμός συνάντησε εμπόδια στο δρόμο του με αποτέλεσμα να κρατά σε αναμμένα κάρβουνα τον «αγωνιστή» Χρήστο,η εμπλοκή όμως ξεπεράστηκε και πριν από λίγες μέρες ο ίδιος έλαβε ένα έγγραφο που τον ενημέρωνε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα στις 17 Νοέμβρη.

Μήπως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο ..;

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΝ: Ο Παπουτσής διορίστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα με τα προσόντα του

Πράσινος πανικός στο ΠΑΣΟΚ εν όψει ευρωεκλογών

Ο Χρήστος Παπουτσής και πάλι «πέτρα του σκανδάλου»