ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ».

Διαβάστε επίσης:

Επαφές Σαμαρά με Μέρκελ, Λέτα, Ντράγκι και Σουλτς