ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To τηλεφώνημα που ενόχλησε τον Κυριάκο!

To τηλεφώνημα που ενόχλησε τον Κυριάκο!

Έτοιμος και καλά προετοιμασμένος για τη διαβούλευση με την τρόικα πήγε εχθές νωρίς το πρωί στο μέγαρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μελετούσε τα χαρτιά του όταν πληροφορήθηκε ότι είχε τηλεφωνήσει ένας από τους εκπροσώπους των δανειστών και επειγόταν να του μιλήσει.

Ήταν ο κ. Ματίας Μορς εκείνος που κάλεσε τον υπουργό. Με κοφτές αλλά ευγενικές εκφράσεις, ο τροϊκανός ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι εκ μέρους της τριμερούς ζητούσε την αναβολή της συνάντησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός δεν εξέφρασε αντίρρηση και δήλωσε στη διάθεση της τρόικας ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Μετά το τηλεφώνημα

Μετά το τηλεφώνημα αυτό, πάντως, συζητήθηκαν διάφορα. Κάποιοι μάλιστα δεν έκρυψαν ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε απ' αυτήν την αλλαγή του προγράμματος διότι θα συνεχιστεί η αγωνία για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.

Μάθαμε από στελέχη του υπουργείου ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το «μείγμα» των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν έχουν βρεθεί σχεδόν 1.000 υπάλληλοι που δεν θα δουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο. Αυτός ο αριθμός θα ανεβεί αν η τρόικα αλλάξει γνώμη και απορρίψει την πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στον τελικό αριθμό των απολύσεων να υπολογιστούν και αυτές από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Επίσης, η τρόικα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν κάνει δεκτό το αίτημα του Υπουργείου για δίμηνη παράταση στο β' κύμα της διαθεσιμότητας.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB