ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν μέσω διαμαρτυρίας η επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο

Εν μέσω διαμαρτυρίας η επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο
Ο πρωθυπουργός μιλά στο Επιμελητήριο του νησιού, οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ερμούπολης διαμαρτύρονται...

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Ερμούπολης της Σύρου, όταν φοιτητές του τοπικού τμήματος του Πανεπιστημίου που διαμαρτύρονταν επιχείρησαν να σπάσουν το “φραγμό” των ΜΑΤ και να πλησιάσουν στο κτίριο όπου βρισκόταν ο Πρωθυπουργός.

Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τότε κάποιοι άρχισαν να εκτοξεύουν νεράντζια και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Επιμελητήριο Κυκλάδων έγινε εν μέσω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, περιορισμένου όγκου, στην πλατεία της Ερμούπολης.

"Είμαστε κοντά σας να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τις πολλές προοπτικές που έχουν τα νησιά του Αιγαίου", τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τα παραρτήματά του, που βρίσκονται σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος, παρουσίασε στον πρωθυπουργό και στο κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει στη Σύρο, το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπόνησε το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη του νομού και των μεγάλων νησιών των Κυκλάδων.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για πολύ σημαντικό έργο και το χαρακτήρισε δείγμα της μετατροπής των μειονεκτημάτων και των αδυναμιών που προέρχονται από τη νησιωτική φύση των κοινωνιών -όπως των κυκλαδίτικων νησιών- σε προτερήματα.

Επιπλέον, χαρακτήρισε πολύ σημαντική, ως προς αυτό, την αξιοποίηση των τεχνολογιών και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο ψηφιακό σχολείο καθώς επίσης και στην ευκολότερη πρόσβαση, μέσω Ίντερνετ, στον τουρισμό.

Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης σαν ένα είδος ηλεκτρονικής συμμετοχικής δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία Σύρου "Νεώριον" στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο κυκλαδίτικο νησί.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Κώστας Κοκκάλας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σύρου και Ελευσίνας, τα οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Με πληροφορίες: www.syrostoday.gr

Διαβάστε επίσης: “Φρενάραμε τη σύγκρουση με τη χρεοκοπία”