ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συστάσεις» Γεωργιάδη στον Α. Κακλαμάνη για τον Βαξεβάνη

«Συστάσεις» Γεωργιάδη στον Α. Κακλαμάνη για τον Βαξεβάνη

Ευκαιρία βρήκε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διαδικασία απάντησης Επίκαιρων Ερωτήσεων, να καταφερθεί ενάντια στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας «παρατήρηση» στον Απόστολο Κακλαμάνη, γιατί παραχώρησε συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή του.


Ο κ. Γεωργιάδης από το βήμα του Κοινοβουλίου είπε στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ήταν σωστό να δώσει τη συνέντευξη στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Ο κ. Κακλαμάνης διαμαρτυρήθηκε για τη «σύσταση» του υπουργού Υγείας και τόνισε «αλίμονο αν έβαζα όρους στον κ. Γεωργιάδη σε ποια κανάλια θα βγει».

Προς υπεράσπιση του κ. Κακλαμάνη έσπευσε και ο προεδρεύων της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης: «Θέλω ως προεδρεύων του Σώματος να εκφράσω τη δυσφορία μου για το γεγονός ότι ένας υπουργός αξιοποιεί την αίθουσα της Βουλής για να εκφέρει και να εκφράζει κρίσεις για έναν Έλληνα πολίτη που δεν είναι εδώ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Το θεωρώ σοβαρό θέμα».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Θα δεχόμουν απολύτως την ένστασή σας για τον πολίτη που δεν είναι παρών στο κοινοβούλιο, εάν αυτό το κάνατε κάθε φορά που αναφερόταν το όνομα κάποιου πολίτη που δεν είναι παρών. Για παράδειγμα, όταν συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ανεβαίνουν στο βήμα και αναφέρονται στη γυναίκα μου και στο αν είναι ή δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, δεν σας είδα να λέτε: "απαράδεκτο, η κυρία αυτή δεν είναι στο Σώμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της". Όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ανεβαίνει στο βήμα και κάνει καταγγελία για διάφορα θέματα και αναφέρει ονόματα επιχειρηματιών, δεν σας είδα να λέτε: "Σταματήστε, δεν είναι εδώ αυτοί οι επιχειρηματίες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους". Άρα λοιπόν συχνά αναφέρουμε ονόματα προσώπων που δεν είναι παρόντα. Κατά συνέπεια, το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι αίολο και προσβλητικό».

«Συνεχίστε να κάνετε κάτι που δεν το θεωρείτε θεμιτό, στο όνομα του συμψηφισμού» επανήλθε ο κ. Δραγασάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι η κόντρα του κ. Γεωργιάδη με τον Κώστα Βαξεβάνη ξεκίνησε όταν ο δημοσιογράφος δημοσιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβανόταν το όνομα του πρώην συζύγου της Ευγενίας Μανωλίδου.

Διαβάστε επίσης:

«Τραγική και επικίνδυνη» η κατάσταση στο νοσοκομείο Άρτας

Η Τήνος μηνύει τον 'Αδωνι

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Οργή γιατρών για τις δηλώσεις Άδωνι περί δόξας και απολύσεων