ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφώνεται η κόντρα Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφώνεται η κόντρα Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ
Συνέχεια στην κόντρα του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δίνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας...

Συνέχεια στην κόντρα του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δίνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον Θόδωρο Πάγκαλο για επικοινωνιακά τεχνάσματα, καθώς -όπως είπε- η χθεσινή του επίθεση (με συνέντευξή του στο MEGA) ήρθε σε συνέχεια των αποκαλύψεων του Wikileaks.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον Ant1, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι χθεσινές δηλώσεις Πάγκαλου ξεπερνούν τα όρια της ανοχής και κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο ότι «στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποτρέψει τη μαζική εισροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ».

«Ασχολούμαστε με την Παγκαλιάδα ενώ έχουμε Οδύσσεια βομβαρδισμών» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι όσα λέει ο κ. Πάγκαλος είναι ανάξια σχολιασμού και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν λειτουργούσε με κουκούλες και άνανδρες επιθέσεις.

Επισήμανε μάλιστα ότι «πρέπει να στείλουμε λουλούδια στον Πάγκαλο γιατί διευρύνει το ακροατήριο μας».

Αιτία για τη μετωπική σύγκρουση Πάγκαλου-Τσίπρα που μετά από δηλώσεις του κ. Τσίπρα μετατρέπεται σε κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι τα φαινόμενα αποδοκιμασίας κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, με κορυφαίο το επεισόδιο εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στα Καλύβια.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, υπέδειξε ως υπεύθυνο για το γιαούρτωμα τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας μάλιστα τον κ. Αλέξη Τσίπρα πως θα είναι υπεύθυνος αν του συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Προχώρησε δε ένα βήμα παραπάνω και κατηγόρησε συγκεκριμένο τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι οργάνωσε την επίθεση σε βάρος του, πληρώνοντας ακόμη και Αλβανούς, όπως είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην επίθεση Πάγκαλου με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «συμπεριφορά που αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία» και την οποία χρεώνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός «όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε».

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας απαριθμεί σειρά περιστατικών, κατά τα οποία -όπως αναφέρει- ο κ. Πάγκαλος είχε κατηγορήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τελικώς απεδείχθη ότι τα στελέχη του κόμματος δεν είχαν καμία σχέση.

«Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας» κατέληγε ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση στην επιστολή του Τσίπρα ήρθε το βράδυ από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στην οποία σημειώνει ότι «ο κύριος Τσίπρας «μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού».

Η κόντρα επεκτάθηκε και στη Βουλή, αυτή τη φορά ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και, αρχικά, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και αργότερα τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με αφορμή την κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, την περασμένη Παρασκευή, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.