ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σύγκρουση Κορυφής» για τη Λιβύη στη Βουλή

«Σύγκρουση Κορυφής» για τη Λιβύη στη Βουλή
Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, αναμένεται η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και η συζήτηση που θα ακολουθήσει...

Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, αναμένεται η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και η συζήτηση που θα ακολουθήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων για το θέμα της Λιβύης, το απόγευμα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει τη θέση της χώρας μας, η οποία ήταν υποχρεωμένη να υπακούσει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Θα επισημάνει δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι στη Σύνοδο του Παρισιού ο ίδιος έκανε μια πρόταση για ειρηνική εξεύρεση λύσης, η οποία δεν πέρασε.

Το ΚΚΕ αναμένεται να κρατήσει «σκληρή» στάση απέναντι στον πρωθυπουργό για το θέμα. Άλλωστε, η Αλέκα Παπαρήγα έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου και του έχει εκφράσει την αντίθεσή της.

Διαφωνία με τη στάση της κυβέρνησης υπάρχει και στο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα την εκφράσει την επαύριον μάλιστα της επιστολής που έστειλε στον πρωθυπουργό για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Από διαφορετική σκοπιά έχει εκφράσει την αντίθεσή του στη συνδρομή της χώρας μας στις επιχειρήσεις ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ από την κυβέρνηση βλέπουν ότι η Ν.Δ. διατηρεί χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους.