ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αβραμόπουλος: «Ορθά η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις»

Δ. Αβραμόπουλος: «Ορθά η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις»
Σύμφωνος με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην επέμβαση στη Λιβύη...

Σύμφωνος με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην επέμβαση στη Λιβύη εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Βουλή, αντικαθιστώντας τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

"Ορθά η κυβέρνηση στηρίζει τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ και ορθά δεν επιχειρεί στρατιωτικά" επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης. Επίσης, επεσήμανε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, συμπληρώνοντας ότι τα κόμματα θα πρέπει να εργαστούν ώστε να συνδιαμορφώσουν κοινή εθνική στάση, η οποία θα ενισχύσει το κύρος της χώρας μας.

"Η Ελλάδα οφείλει να δηλώσει παρούσα στις εξελίξεις, να τιμά και να αξιοποιεί τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με την σταθερή και μακροχρόνια φιλία της με τον αραβικό κόσμο. Η Ελλάδα ούτε μικρή ούτε αδύναμη είναι. Η παρουσία της πρέπει να είναι απαλλαγμένη από φοβικά σύνδρομα και συνάμα να έχει κρυστάλλινη θέση" ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, εκφράζοντας ωστόσο τον προβληματισμό του για την αδυναμία συνεννόησης τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ όσο και σε επίπεδο ΕΕ.

Πηγή: Newscode.gr