ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έκαναν άνω – κάτω τη Νέα Δημοκρατία

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έκαναν άνω – κάτω τη Νέα Δημοκρατία

Ψυχραιμία... αγνοείται στη Συγγρού – Προκλητική επίθεση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη στο newsbomb.gr επειδή τόλμησε να αποκαλύψει την αλήθεια.

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ» που δημοσίευσε το απόγευμα της Δευτέρας το newsbomb.gr ήταν η σπίθα που έκανε την Νέα Δημοκρατία να χάσει την – ήδη κλονισμένη - ψυχραιμία της.

Άλλωστε τα ποσοστά των μυστικών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύσαμε τα έχουν εδώ και ημέρες στην διάθεσή τους τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι ήταν λοιπόν αυτό που ενόχλησε; Η αλήθεια και το γεγονός ότι το newsbomb.gr αρνείται να υπαχθεί στα κυβερνητικά παπαγαλάκια και στα διαπλεκόμενα Μέσα που χαϊδεύουν την εκάστοτε κυβέρνηση για να κερδίσουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προχώρησε σε μια αναίτια και προκλητική επίθεση κατά του newsbomb.gr κάνοντας λόγο για ψεκασμένους και αμφισβητώντας το έγκυρο ρεπορτάζ μας.

Δείτε το σχόλιο του Συμβούλου του Πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη:

mouroutis1

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του newsbomb.gr για τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έκανε άνω – κάτω τη Νέα Δημοκρατία:

Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ

Με την τρόικα να πιέζει και για άλλα αντιδημοφιλή μέτρα, με τους φόρους να εξαφανίζουν το εισόδημα όσων ακόμη διαθέτουν, με τα κοινωνικά μέτωπα ανοικτά και με ελάχιστα περιθώρια αναστροφής του κλίματος, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα να βάζει πλώρη εκλογικής νίκης, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.

Το κόμμα της Αριστεράς μπορεί να μην διαμορφώνει προϋποθέσεις αυτοδυναμίας, παρά τα λεγόμενα των στελεχών του, ή να μην εκμεταλλεύεται εκλογικά την ασκούμενη πολιτική λιτότητα αλλά, σύμφωνα με τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μοιάζει να αποκτά σαφή διαφορά.

Συγκεκριμένα, από τις κυλιόμενες των δύο κομμάτων προκύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται, με αναγωγή, σε ένα επίπεδο πρόθεσης ψήφους μεταξύ 29% - 31% καταλαμβάνοντας, σε κάθε περίπτωση, την πρώτη θέση.

Η ΝΔ έπεται με τρείς μονάδες διαφορά, ενώ το δεύτερο κυβερνητικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, καταρρέει χάνοντας το 50% της δύναμης που είχε στις εκλογές του 2012.

0ee06d321d5c37f9b424de90983f5293 XL

Συγκεκριμένα, η επιρροή του περιορίζεται στο 5% - 6% και έρχεται 6ο στην κατάταξη, μετά την τρίτη Χρυσή Αυγή (με επιδόσεις κοντά στο 10%), το 4ο ΚΚΕ (6,5% - 7,5%) και τους 5ους σε εκλογική επιρροή Αν. Έλληνες.

Ως προς τη ΔΗΜΑΡ του κ. Φ. Κουβέλη, εμφανίζεται μεν να επιτυγχάνει την είσοδό της στη Βουλή, με ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 4%.

Τα στοιχεία αυτά, που έχει στην κατοχή του το newsbomb.gr, καθιστούν εξαιρετικά κρίσιμους τους επόμενους μήνες καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Παράλληλα, έρχονται να προκαλέσουν ισχυρούς προβληματισμούς στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς έχουν μπροστά τους δύο κάλπες, τις ευρωπαϊκές και τις αυτοδιοικητικές, όπου παραδοσιακά οι πολίτες καταγράφουν την αποδοκιμασία τους για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Ωστόσο, εφόσον οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν ως έχουν, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο για την κυβέρνηση να αντέξει μετά από την εκλογική δοκιμασία του προσεχούς Μαΐου, όταν αθροιστικά τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα βρίσκονται λίγο πάνω από το 30% ενώ η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, από τα αριστερά μέχρι τη δεξιά, θα καταγράψει διπλάσια δύναμη.

dimoskopisi

Έμπειρα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι η πιθανή ήττα της συμπολίτευσης στις επικείμενες εκλογές θα αποτελέσει τόσο ισχυρό πλήγμα, το οποίο και δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει η κυβέρνηση οδηγούμενη σε σύντομο χρονικό διάστημα στις εθνικές κάλπες.

Γι' αυτό το λόγο, επιμένουν οι ίδιες πηγές, το σενάριο πρόωρης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα ισχυρό...

Διαβάστε επίσης:

Ο «εθισμένος» στο Facebook Γ. Μουρούτης την «πέφτει» και στο newsbomb!

Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα της Ν.Δ. δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση