ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει ο Βρούτσης ότι η τρόικα ζήτησε να μη δοθούν συντάξεις το ‘14

Διαψεύδει ο Βρούτσης ότι η τρόικα ζήτησε να μη δοθούν συντάξεις το ‘14

Φανερά εκνευρισμένος εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας μετά τα δημοσιεύματα ότι η τρόικα ζητά να μην καταβληθεί καμία σύνταξη το 2014.

Ο κ. Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε το δημοσίευμα σενάριο επιστημονικής φαντασίας τονίζοντας ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν.

«Οι συντάξεις δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο και το 2014 και οι συντάξεις θα καταβάλλονται απρόσκοπτα και κανονικά», είπε ο κ. Βρούτσης στην Βουλή.

«Τα ίδια έλεγαν και το 2013 και οι συντάξεις καταβλήθηκαν κανονικά», είπε ο υπουργός Εργασίας σε έντονο ύφος. Μάλιστα είπε ότι έχει μπει τάξη και δίνονται ακόμα και νωρίτερα από το κανονικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με ένα e-mail, οι τροϊκανοί ζήτησαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας να υπολογίσουν το ποσό που θα γλίτωναν τα Ταμεία εάν για έναν χρόνο δεν εκδιδόταν ούτε μια νέα σύνταξη.

Φαίνεται πως ένα από τα σενάρια που έχουν αρχίσει να εξετάζουν οι τροϊκανοί είναι η πλήρης κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ενώ φαίνεται ότι περνά από το μυαλό κάποιων και το ακραίο μέτρο της μη έκδοσης νέων συντάξεων για έναν χρόνο.