ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Κανένα σπίτι φτωχής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Μανιάτης: Κανένα σπίτι φτωχής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Αισιόδοξος για την κατάληξη των συζητήσεων με την Gazprom εμφανίζεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και εκτιμά ότι το τελικό αποτέλεσμα θα δώσει ικανοποιητικές τιμές για την ελληνική αγορά.

Σε συνέντευξή του σε σαββατιάτικη εφημερίδα, ο υπουργός αναφέρεται και στον στόχο «κανένα σπίτι φτωχής οικογένειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», κάνοντας λόγο για ένα πρωτόγνωρο και εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Ένα εγχείρημα που, όπως λέει, απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και τρομακτική δουλειά καθημερινά.

Η ΔΕΗ, έως σήμερα, έχει επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πάνω από 4.000 νοικοκυριά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή τους, αναφέρει ο κ. Μανιάτης και υπογραμμίζει πως οι εκτιμήσεις μιλούν για έναν τελικό αριθμό μερικών χιλιάδων οικογενειών, που θα προστεθούν στις 470.000 του σημερινού Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση μελετά σειρά παρεμβάσεων, που θα συμβάλουν στην ισορροπία του ενεργειακού συστήματος και στη μείωση του κόστους αυτού, τόσο στην αγορά ηλεκτρισμού όσο και στην αγορά αερίου.