ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Η Ε.Ε αποφασισμένη να στηρίξει την Ευρωζώνη"

"Η Ε.Ε αποφασισμένη να στηρίξει την Ευρωζώνη"
Ο πρωθυπουργός απέκλεισε νέα μέτρα-Επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ

« Όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό δρόμο, που διένυσε η Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Η 11η Μαρτίου δίνει μια νέα ώθηση στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι, επιβεβαιώνονται οι θετικές αποφάσεις της Έκτακτης Συνόδου.

«Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύμηνες και το αποτέλεσμα πολύ καλό», επισήμανε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι, το μήνυμα της Συνόδου είναι ξεκάθαρο: «Η Ε.Ε είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ευρωζώνη».

Αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στο πλαίσιο μείωσης του χρέους, υπογράμμισε, πως το πρόγραμμα θα εξειδικευτεί και «δεν θα πρέπει να προεξοφλούμε αντιδράσεις και συγκρούσεις από το συνδικαλιστικό χώρο». Προσδιορίζοντας τους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, έκανε λόγο για διαρθρωτικά μέτρα και χτύπημα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μετά και την υπογραφή του «Συμφώνου για το Ευρώ», υπερτονίζοντας πως η χώρα μας έχει ήδη πάρει δύσκολα και επίπονα μέτρα. Πρόσθεσε δε, πως πρέπει να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης, που, όπως είπε, μόνο ανάπτυξη δεν παρείχε.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ, υπογραμμίζοντας, πως «αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη για το που έφτασε η Ελλάδα δεν δικαιούνται να μιλούν με ελαφρότητα για τις θυσίες του ελληνικού λαού και να καλλιεργούν τη μιζέρια».

Όπως είπε, έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές και προωθούνται σημαντικά θεσμικά και οικονομικά προγράμματα. «Αντιμετωπίσαμε τη χρεοκοπία, που θα σήμαινε κλείσιμο τραπεζών, δεν θα είχαμε χρήματα για τις συντάξεις , η ανεργία θα έφτανε στο 30%-40%» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου διαπίστωσε τα πρώτα σημάδια ότι, βγαίνουμε από τη στενωπό μιας πελατειακής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής. «Γίνονται ιστορικές αλλαγές, που θα φέρουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην Πορτογαλία, επαναλαμβάνοντας πως η Ε.Ε θα συνδράμει κάθε χώρα-μέλος με ένα ισχυρό μήνυμα προς τις αγορές.

Για τη Λιβύη ανέφερε πως ο ΟΗΕ αποφασίζει και το ΝΑΤΟ συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Σύνοδος Κορυφής: Διευκολύνσεις με τις ευλογίες της Μέρκελ